Kryddburkens köttfärsrutor TEXAS style!

köttfärsrutor_texas_style_kryddburken_köttfärslimpa

Som ni vet så är min kära make en köttfärs-älskare av högsta rang! Han avgudar färs i alla former! Biffar, hamburgare och köttfärslimpor… Jag skulle kunna servera honom detta 7 dagar i veckan, året om och han skulle somna och vakna med ett leende på läpparna av bara vetskapen om att han får FÄRS till middag! 😛

Det händer då och då att jag smyger in en liten länk i hans favoriter här på datorn… Jag har döpt mappen till ”Kolla här Nicke!!”

För att han överhuvudtaget ska kolla mer än en tredjedels sekund på länkarna jag sparat så måste de va antingen ruffiga grabbar, coola truckers, krom och mullriga V8:or. Kockar som grillar och eldar, lyssnar på Meduza, drar dåliga skämt & dricker öl… De e kul de, tycker han! 😛

Sen kan han faktiskt till och med titta på klipp med ”Pit boys”. DOM går hem!
Har ni missat Pit boys på Youtube så lova att ni söker upp dom! Det är dom legendariska ”ZZ-top-kockar” jag pratar om. Ni förstår vad jag menar när ni ser dom! 😉

Utifrån ett inspirerat klipp från dom så har jag nu skapat Kryddburkens egen version av köttfärslimpa, eller köttfärsrutor TEXAS style!! Det gick hem hos gubben och barnen med stora tummar upp! Detta ska ni testa, lova mig de!

6 port
Det här behöver du : 
1 kg blandfärs
1 dl kallt vatten
1 ägg
2 tsk Tony´s krydda
½ tsk salt
4 msk BBQ glaze (Santa maria sweet Pineapple)

Topping : 
1 stor gul lök
1  morot
1 orange el. röd paprika
½ purjolök
1 näve körsbärstomater
Salt, peppar & örtkrydda
1 dl vatten
1 burk hela champinjoner

GÖR SÅHÄR :
Skölj och skär grönsaker och lök till toppingen. Stek alltihop i het panna med lite smör så löken får mjuka och alla smaker framträder. Krydda med salt och peppar och örtkrydda. Om det börjar bli torrt i stekpannan kan du tillsätta lite vatten som får fräsa med. När löken mjuknat, ställ åt sidan så länge.

Rör ihop ingredienserna till färsen och tryck ut i en ugnsfast form. Pensla med BBQ glaze och lägg grönsaker och lök ovanpå. Stek i ugn, 175 grader ca 50 min. Lägg över folié på slutet om grönsakerna börjar bli brända ovanpå. Servera med kokt potatis och skysås.

Extra tillbehör : 
D´Elidas chilisås
Inlagd jalapeno

köttfärslimpa_köttfärsrutor
Toppingen till köttfärsen, allt detta bli otroligt gott ihop när det fått fräsa i stekpannan och smakerna fått komma fram.

tillbehör_topping_fyllning_ovanpå_köttfärslimpa_köttfärsrutor
Jag la av till en burk hela champinjoner som jag bara halverade men dom behöver inte fräsa med i pannan så dom rörde jag ner strax innan jag la allt på köttfärsen.

köttfärs_färs_rutor_bbq_meatloaf
Färs i form!

köttfärsrutor_meatloaf_bbq
BBQ glaze… Det är ett MÅSTE! Ta den glaze du tycker bäst om, speciell sort spelar inte så stor roll!

köttfärslimpa_färsrutor_köttfärsrutor_meatloaf
Topping/pålägg är PÅLAGT! Nu skjuts in i ugnen!

köttfärslimpa_rutor
Efter ca 50 min i ugnen.

köttfärsrutor_färsrutor_köttfärslimpa_rutor_meatloaf
Jag tycker det är gott! Det är GOD mat helt enkelt. Andra tycker att detta ÄR ”världens käk” å inget annat… Han har dock inte lyckats få mig att dela detta tycke till fullo, vare sig det gäller färs eller öl, men jag älskar honom ändå! 😉

 1. Så underbart gott detta lät! En fråga bara, var köper man Tonys krydda? Om man inte kan få tag på den går de bra med andlig grillkrydda då?

 2. Tonys krydda har jag köpt på vårt lokala lilla ICA. Säkra kort brukar vara stormarknader men kan även beställas på nätet här :http://www.kryddlandet.se/

  Får du inte tag på den så använd en grillkrydda som inte innehåller så mkt salt o heller inte glutamat. Tillsätt lite extra cayennepulver.
  /Linda

 3. Ska jag verkligen prova att laga till min sambo! Han älskar oxå färs! Så fort jag frågar honom om han har någon idé på vad vi ska ha till middag så kan jag till 99% räkna med att han svarar något med färs:)

 4. Hej!
  Jag gjorde din kycklinggryta med sweet chili och creme fraiche som du la upp för några dagar sen. OJ vad gott det blev :)Men en fråga, hur fick du din att gå ihop så bra? Min creme fraiche blev lite smågrynig när jag rörde ner den. Försökte vispa och lät det sen koka ihop 15 min. Det blev bättre men fortfarande inte perfekt om man nu ska vara petig hehe. Jag använde ”riktig” creme fraiche. Vad gjorde jag för fel eller får man acceptera att det är så? Har varit med om samma sak andra gånger ett par gånger tidigare..

  1. Mathilda!
   Om du använde creme fraiche med 34% fetthalt så ska de absolut inte skära sig så jag har nog inget vettigt svar på varför, har aldrig hänt mig, däremot om man använder lätt eller mini-fraiche.
   /Linda

 5. Jag hittade Tonys krydda dag i affären, jag tänkte jag prov smakar innan jag kryddar färsen till pirogerna….den var het 🙂 men god!

 6. Oj vad gott det vart! Jag gjorde en liknande köttfärslimpa i form med inspiration av din! Mums! Jag hade även bacon i grönsaksblandningen ovanpå och oj vad gott! Ena sonen åt utan att märka att det var lök i.

  Tack för tipset!

 7. Hej!
  Vilken fantastisk blogg du har, min mamma som inte är så datakunnig tipsade mig om denna och jag är helt frälst!

  Tänkte kolla med dig om du har tips på bra rödvin som man kan använda till rödvinssås?`
  Jag ÄLSKAR rödvinssås och har ganska nyligen gjort det för första gången helt själv. Men skulle vilja ha tips på rödvin att ha till och gärna ett steg-för-steg inlägg på hur du gör!

  Tack än en gång för denna superblogg!
  Kram

  1. Emma!
   Jag är en riktigt dålig rödvins-tipsare då jag aldrig dricker rödvin själv. Använder det bara i matlagning och brukar botanisera hej-vilt på hyllan ”vin till matlagning” på systembolaget eller så frågar jag personalen… 😉
   /Linda

 8. Jag säger bara ÅH och WOW! Både jag och Mannen älskar färsrätter. Det här är ett mycket trevligt recept att prova rakt av och sedan spinna vidare på. Såna recept är toppen!

  Så tack för att du tittade på Pit Boys och fick fram det här 🙂

  Hoppas ni njuter av ett härligt sportlov – men det verkar ju onekligen så!

  Kram Lotta

 9. Hej !
  DU är verkligen en inspirations källa till att laga god mat. Jag har just nu denna köttfärsrätt i ungen och den kommer säkert bli lika god som den ser ut på dina underbara bilder. Du kan verkligen fånga läckerheterna på bild också
  Ha en underbar kväll med familjen
  TACK:)!!!
  Kramizar Helena

 10. Det här receptet ska jag laga i kväll!Ser så himlans gott ut och jag gillar att laga mat i ugnen.Tonys krydda har blivit familjens favoritkrydda,jag kryddar det mesta med det.Den finns att köpa på ica maxi,finns den inte så kan man säkert be att dom tar hem den!

 11. Hey there! Speedy dilemma that’s fully out issue.
  Do you realize how you can make an internet site mobile friendly? My webpage looks bizarre when surfing from my cellular phone.
  I’m looking for a subject or wordpress plugin that could possibly solve this concern. If you have any suggestions, please share.
  Thanks a lot.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..