
Oj oj oj vad ni är flitiga alla underbara läsare! Idag, fredagen den 13:e! Dan före alla hjärtans dag tickar besöksloggen förbi miljonsträcket! I skrivande stund 1,000,268 sidladdningar sedan starten av Kryddburken, mars-07! Helt otroligt! Mellan 3000 – 3800 besökare per dag!! Jag blir riktigt glad att ni gillar min matblogg! Tusen tack alla flitiga som skriver kommentarer och alla ni som mailar, frågar, undrar eller bara säger hej!! Tack, ni är ju guld värda!! En stor ros till er alla från mig! Jag önskar er en härlig helg och en himla trevlig Alla hjärtans Dag!
Jaha, det måste ju frias! Jag har inte funderat färdigt riktigt vad det blir imorgon på alla hjärtans dag, jag jobbar på förmiddagen men kvällen får bli något mysigt och gott! Hur ska ni själva fira denna dag?
Förra året gjorde jag helstekt fläskfilé som serverades kall, uppskuren på salladsbädd och till det råstekt potatis och roquefortsås! Sååå Gott!!! Det här är verkligen en favorit som tål att upprepas!

Jag gjorde här en helstekt fläskfile (500g) som fått bryna i stekpannan tills den fått fin färg, sen in i ugnen 225 grader ca 20 – 30 min. Slå in den i folié och låt ligga en stund. Skär upp i skivor och servera den sedan på en grön salladsbädd, dra några varv med pepparkvarnen över och några droppar limejuice.

Potatisen råstekte jag i stekpannan ca 1 timme på medelvärme, 1 cm tjocka skivor och jag stekte i smör & ganska mycket olja samt lite limejucie även där. Kryddade med Rub Beef och vände runt potatisen var 10:e minut. Det blir såå gott, lite friterad yta!

Roquefortsås :
1 klick smör
6 små schalottenlök
4 dl grädde av valfri fetthalt
125 gram roquefortost (Papillon)
ev. salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken riktigt fint och fräs på den så den blir mjuk. Slå på grädden och låt det få koka upp. Sänk värmen och smula ner osten som får smälta och sakta sjuda ca 5 min så såsen tjocknar lite. Smaka av och tillsätt ev. lite salt & peppar.

Lämna en kommentar