Miljonrekord & Hjärtans Tips!

kryddburken0000702
Oj oj oj vad ni är flitiga alla underbara läsare! Idag, fredagen den 13:e! Dan före alla hjärtans dag tickar besöksloggen förbi miljonsträcket! I skrivande stund 1,000,268 sidladdningar sedan starten av Kryddburken, mars-07! Helt otroligt! Mellan 3000 – 3800 besökare per dag!! Jag blir riktigt glad att ni gillar min matblogg! Tusen tack alla flitiga som skriver kommentarer och alla ni som mailar, frågar, undrar eller bara säger hej!! Tack, ni är ju guld värda!! En stor ros till er alla från mig! Jag önskar er en härlig helg och en himla trevlig Alla hjärtans Dag!

Jaha, det måste ju frias! Jag har inte funderat färdigt riktigt vad det blir imorgon på alla hjärtans dag, jag jobbar på förmiddagen men kvällen får bli något mysigt och gott! Hur ska ni själva fira denna dag?

Förra året gjorde jag helstekt fläskfilé som serverades kall, uppskuren på salladsbädd och till det råstekt potatis och roquefortsås! Sååå Gott!!! Det här är verkligen en favorit som tål att upprepas!

kryddburken0000701
Jag gjorde här en helstekt fläskfile (500g) som fått bryna i stekpannan tills den fått fin färg, sen in i ugnen 225 grader ca 20 – 30 min. Slå in den i folié och låt ligga en stund. Skär upp i skivor och servera den sedan på en grön salladsbädd, dra några varv med pepparkvarnen över och några droppar limejuice.

kryddburken0000700
Potatisen råstekte jag i  stekpannan ca 1 timme på medelvärme, 1 cm tjocka skivor och jag stekte i smör & ganska mycket olja samt lite limejucie även där. Kryddade med Rub Beef och vände runt potatisen var 10:e minut. Det blir såå gott, lite friterad yta!

kryddburken0000699

Roquefortsås :
1 klick smör
6 små schalottenlök
4 dl grädde av valfri fetthalt
125 gram roquefortost (Papillon)
ev. salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken riktigt fint och fräs på den så den blir mjuk. Slå på grädden och låt det få koka upp. Sänk värmen och smula ner osten som får smälta och sakta sjuda ca 5 min så såsen tjocknar lite. Smaka av och tillsätt ev. lite salt & peppar.

Något gott till dessert hittar ni här>>

 1. Grattis, inget litet rekord där!
  Apropå morgondagen har jag faktiskt inte tänkt så långt, vi ska testa ett kycklingrecept som känns lite festligt ikväll så får vi väl se vad lördagen bjuder på.
  Hmm, nu fick jag plötsligt lite mer att tänka på – borde jag ha hittat på en meny???

 2. ooh inte illa!!! 🙂 Grattis! Jag är inne å letar middagstips själv just nu.. 😀 Ang imorgon äter vi bara desserten hemma! Blir bjuden på restaurang så få se vad sambon kommit på… Trevlig helg kryddisen!

 3. Grattis till passerat miljonstreck! Bra jobbat! Jag tror att ditt fina bemötande gentemot dina bloggläsare spelar en stor roll i framgångsresan!
  Jag tänkte också göra fläskfilé fast med balsamicosås imorgon. Och så en chokladbomb med minimarshmallows till efterrätt. Förrätt…inte kommit på ännu!

  Hoppas att du får en trevlig alla hjärtans dag!

 4. Hej tjejen!

  Grattis till en passerad miljongräns. Jag är djupt imponerad!! (Själv har jag väl knappt 100 besök/dag..men så är jag ju knappast så flitig som vad du är heller)

  Din Alla hjärtans-mat som du lagade förra året ser sååå god ut. Ska nog testa såsen vid tillfälle. Själv har jag ju en cambozolasås som en klar favorit och det här är lite åt det hållet.
  Jag slipper laga mat imorgon. Vi är tre par som ska träffas. Vi tjejer ska sitta i soffan och dricka vin medan karlarna lagar trerätters för första gången någonsin!! 😉 Så jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad vi ska äta…det är såå hemligt så!

  Kramar ända från Motala

  Ps. Pollymuffinsen är väl värda att prova!

 5. Ett stort grattis till rekordet! Helt fantastiskt! Du har ett jättebra antal besökare varje dag och jag förstår varför. Din blogg är underbar.
  Ha en underbar Alla hjärtans dag med dina nära och kära.
  Kram Nadja

 6. Åh grattis vilket rekord!!! Jag önskar dig o din familj en supermysig Valentindag! Jag firar med barnen o min Mormor. Maken är på mässa i Frankfurt. Så jag tror vi firar enligt barnens önskan – ???? Pannkakor…..o melodifestival. Kramizzzar

 7. Åh härligt med så många besökare! Idag ska jag ge mig till och baka semlor här i Dubai och då kollar jag såklart in ditt recept här 🙂 Hoppas du får en bra dag/kväll med familjen!

 8. Oj… satan i gatan…. över en miljon besökare.. GRATTIS!!

  Med mig är det alldeles utmärkt, förutom lite irriterade nageltrång och vårlängtan… fast å andra sidan är det ju ett himla fint vinterväder nu med snö och allt så det kanske kan få ligga kvar ett tag till 🙂 Fast det behöver ju inte vara så attans kallt, 14 minusgrader är ju faktiskt liiiiite överdrivet tycker jag!! Jag ser ju ut som snömannen eller som jag har åkt Vasaloppet när jag har varit ute och sprungit och fått tre kg frost i ansiktet! *s*

  Ikväll ska jag gå ut med några kompisar från jobbet så det ska bli skoj 🙂 och alldeles strax efter att jag har ätit frukost ska jag åka och köpa tvättmaskin!! rörmokaren och elektrikern var här i onsdags och drog fram för det så nu har jag gjort min första investering i min egna lägenhet *leeeeeeeer*

  Hur är allt med dig då?? Bara så du vet så är jag dundermonstersuperjättenyfiken på din hemlighet så berätta snaaaaaaaaaaart!!

  Massa alla hjärtans dag-kramar!

 9. Hoppas du hade en mysig Alla Hjärtans Dag och grattis till alla dina besök. Din blogg är verkligen fantastiskt inspirerande, och jag har nu lagt upp en länk från mig till dig. Hoppas OK?
  Hälsningar Mamma Mat

 10. hej hopp!
  grattis till rekordet 🙂
  kollar in här ofta, nästan varje dag faktiskt men e usel på att lämna synliga spår. därför tänkte jag att nu skriver jag en liten hälsning 😉
  kramar

 11. wow det var inte dåligt vad läsare du har, men med all rätt!! måste bli mååånga sidvisningar och besök med så många unika besökare?? har du nåt bra webhotell att tips om, min bandredd tar slut hela tiden numera trots att jag ”bara” har ca 1300 unika besökare om dagen. Måste nog hitta nåt nytt som inte kostar skjortan..

  Spännande med projekt på G, kan det vara en restaurang månto 😉

  Ha en bra dag!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..