pinocchiotårta
Efter en skön semestervecka och några dagar på High Chaparral kom vi lagom hem till lillsyrrans examen! En gammal klassiker på tårtfatet! Pinocchiotårtan får göra succé i år igen! Jag gjorde denna tårta till lillsyrran på hennes examen, och jag tror den får gå i repris på själva midsommarafton också! En liten förändring bara – formen! Jag gjorde två runda bottnar istället för en stor i långpanna. Jag blandade även ut marängen med rice crisp! Riktigt gott! Och självklart med färska nyplockade jordgubbar! Lite tjusigare stuk än i långpanna! (klicka på bilden för större format på tårtan)

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
4 dl rice crisp

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crisp i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär & grädde!

recept_pinocchiotårta
För att variera en aning gjorde en hög rund tårta istället för i långpanna. Här använde jag två runda bakplåtspappersklädda formar!

Vill du hellre göra den i långpanna? Kolla här :
glömmingetårta

25 svar till ”Pinocchiotårta med Maräng Crisp”

  1. lina profilbild

    Vilken sommartårta!!! Den ser helt fantastiskt god ut!

    Gilla

  2. joelle profilbild
    joelle

    hur mkt grädde/bär behövs de?

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    lina!
    Sommar-gott!! 🙂

    joelle!
    jag använde en 3:a grädde & 2 liter jordgubbar!

    Gilla

  4. Kakan profilbild

    Härlig blogg, bra jobbat =)

    Gilla

  5. ingegerd profilbild

    Den ser väldig sommrig och god ut!=)Hoppas ni hade kul i high chaparral,jag bor ganska nära där så det brukar bli någon gång varje sommar.

    Gilla

  6. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Det här är min favorittårta! Grädde, maräng och bär, mmm det kan inte bli bättre.
    /Emma

    Gilla

  7. KarinW profilbild

    Har tårtfunderingar till midsommar. Brukar göra den där i långpannan men den såg ju tjusigare ut så där!

    Gilla

  8. Kerstin J profilbild
    Kerstin J

    Åh vad god den ser ut! Gillar verkligen din blogg. Bara bilderna får mig att börja dreggla.

    Jag brukar hacka pistagenötter mellan grovt och strö över marängsmeten och sedan avsluta med lite kardemumma. Det gifter sig så bra med just jordgubbar. Men har aldrig gjord den i runda formar så jag får nog testa detta nästa gång, blev riktigt tjusigt.

    Gilla

  9. miss-soni profilbild

    FY VAD GOTT ALLT SÅG UT!

    Gilla

  10. Solan profilbild
    Solan

    Härligt underbar sommartårta. Jag håller på att baka den just nu. Vad passar bättre en midsommarafton. Jag behöver ingen kokbok här på Ulvön, jag har ju din sida att gå in på. Tack för alla fina recept.

    Glad Midsommar

    Solan

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    Tack för alla era kommentarer! Hoppas ni alla har en underbar sommar just nu!!

    Gilla

  12. yvonne pira profilbild
    yvonne pira

    världens godaste tårta.

    Gilla

  13. cutecake profilbild

    Vilken underbar tårta, älskar verkligen maräng, så gott!
    Hälsningar Cutecake

    Gilla

  14. […] Fler marängtårtor : Marängtårta med Rice Crisp […]

    Gilla

  15. […] släkt som bor här i Stockholm. Då vankas det hemgjord smörgåstårta och till efterrätt pinocchiotårta. Dryck samma som […]

    Gilla

  16. Maria I profilbild
    Maria I

    Denna tårta ser gudomlig ut och jag tänkte baka den till min födelsedag nu på söndag. Undrar bara, gräddar du båda bottnarna samtidigt i varmluftsugn eller gräddar du den ena först och den andra sen? Kan man baka bottnarna kvällen innan och sedan sätta ihop alltsammans dagen därpå? Tack för världens bästa mat- och bakblogg!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Maria!
      Tack snälla du!
      Jag gräddar bottnarna en och en! Och visst kan du göra dom kvällen innan. Förvara dom i rumstemperatur med en torr kökshandduk över bara.
      /Linda

      Gilla

  17. […] had to put filling in between, which was easily done with whipped cream, custard and blueberries. The recipe for this cake is from a Swedish blog […]

    Gilla

  18. Tiagirl profilbild

    Men jisses så god denna såg ut!!! Måste jag nog testa någongång!!! 😛

    Gilla

  19. […] använda vitorna till marängen och gå jämt ut) och gjorde sedan marängsmet med rice krispies a’la Kryddburken, för jag tyckte det blev så gott sist. Som fyllning hade jag dulche de leche (koka en oöppnad […]

    Gilla

  20. Amanda profilbild

    Hej. Är ett par år sedan du la upp detta recept men detta är den tårta min mamma kallar för Kalastårta och som jag alltid fick när jag fyllde år och som jag själv alltid bakar när jag fyller år! 🙂
    Den är supergod!

    Men jag har bara en fråga. Jag har en ugn med fläkt inbygd och även om man inte kör den så blir det inte riktigt samma sak som utan fläkt, ska man fortfarande köra i 150 grader och 40 min eller ska man lägga till eller dra bort tid? Tacksam för svar. /Amanda

    Gilla

  21. Anna profilbild
    Anna

    Tack för fint recept! Hur många personer räcker tårtan till? /Anna

    Gilla

  22. Mina profilbild
    Mina

    HELT OTROLIGT GOD TÅRTA! Jag körde ner limeskal i grädden och sen jordgubbar och citronmeliss. Blev superfräscht till de söta bottnarna! Fick komplimanger och lovord från hela kräftskiveligan som berättade att det var den ”godaste tårtan jag någonsin ätit!”. Det kommer bli mååååååånga tårtbak med det här receptet vill jag lova! 🙂

    Gilla

  23. Madeleine profilbild
    Madeleine

    Bästa receptet! Bor i USA o har bjudit mååånga , nöjda, amerikaner under åren 🍓 Tom bättre än mammas original recept som vi växte upp med, men det e en hemlis 😂🤫

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect