Pinocchiotårta med Maräng Crisp

pinocchiotårta

Efter en skön semestervecka och några dagar på High Chaparral kom vi lagom hem till lillsyrrans examen! En gammal klassiker på tårtfatet! Pinocchiotårtan får göra succé i år igen! Jag gjorde denna tårta till lillsyrran på hennes examen, och jag tror den får gå i repris på själva midsommarafton också! En liten förändring bara – formen! Jag gjorde två runda bottnar istället för en stor i långpanna. Jag blandade även ut marängen med rice crisp! Riktigt gott! Och självklart med färska nyplockade jordgubbar! Lite tjusigare stuk än i långpanna! (klicka på bilden för större format på tårtan)

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
4 dl rice crisp

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crisp i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär & grädde!

recept_pinocchiotårta

För att variera en aning gjorde en hög rund tårta istället för i långpanna. Här använde jag två runda bakplåtspappersklädda formar!

Vill du hellre göra den i långpanna? Kolla här :

glömmingetårta

LOADING..