linda_kryddburken_2016_600pxl

Läs ”Onödigt vetande om mig” om du är nyfiken i en strut! 😉

Och även läsarfrågor från er!

 

Samtliga bilder är tagna av mig om inget annat anges. Alla bilder är copyright. Vänligen respektera detta.
Vill du låna eller publicera bilder från mig på din sida, hänvisa allt bildkälla till kryddburken.se

Kryddburken är en receptsida med frestelser och idéer från mitt kök. En matblogg med den svenska husmanskosten som bas. Hos mig hittar ni sällan våningsbyggda kreationer med gröna kvistar på topp, och inte heller den senaste trendmaten. Jag tycker om när maten är enkel men ändå med lite finess, att piffa till vardagsmaten och att laga vettigt och budgetsmart är aldrig fel!

Att laga mat med barnen och mat som barn tycker om är viktigt. Gott, nyttigt och sunt! Jag är personligen tokigt förälskad i konserverade hela champinjoner, samlar på kryddor av alla de slag, och så älskar jag allt vad smörgåstårtor heter, det är ju så gott & roligt att göra & dekorera dessutom. Jag lagar mycket husmanskost men även massvis med grillat som är mannens stora passion. Dissar helt bruna bönor & curry, men förmodligen det mesta däremellan kommer att visas här på kryddburken.

Vem är jag då? Jag är en norrländsk ölänning född -78 i Boden, men just nu med rötterna i Ölands gröna skogar. Jag lever livet med mannen i mitt liv och barnen Joline 14 år och Max 16 år i drömhuset vi byggde klart vintern -05. Är en livsnjutare ut i fingertopparna, älskar livet på landet, fjället & riporna, romantiken och raggarlivet när andan faller på! Frilansar som fotograf & arbetar i familjeföretag inom vård/LSS. Mitt fotointresse kombinerar jag numera uteslutande med matlagningen, de matchar varann fint här på bloggen eftersom tiden för annan fotografering är ganska knapp. Älskar att stå i köket & dona & feja! Välkomna hit till mig och kryddburken.


Och bakom varje framgångsrik kvinna, står en man! 🙂 Här är min älskade make – Nicke! Titel; Flyttgubbe och världens bästa!

kryddburken0000571

Våra två ögonstenar, Joline & Max. Här var dom inte så stora. 😉 Bullbak i högsta hugg!

matilda_järndotter

Har även en liten uppfödning av tamråttor här hemma. Mer info på Norpans facebook-sida samt instagram.

kean_dobermann

Nytillskotten Kean. (Dobermann Grappans Kean)
Det blev en dobermann igen… 

kryddburken_alfred
 
ida

Två katter huserar hos oss också Alfred & Ida.

dalton_boerboel
 
dalton, boerboel, afrikansk mastiff,

R.I.P Vår älskade Dalton…
(Norboerboel Dalton, Boerboel, sydafrikansk mastiff)
Dalton lämna oss våren 2013, utan smärta i höft och ben springer han nu runt på molnen precis så glad och lycklig som vi minns honom.

 

kiisen01

”Kiisen” R.I.P  (lämnade oss sommaren-09)

Och mina vackra svarta skönheter. R.I.P – saknar er enormt…


(Amirace Rebels Rule, Dobermann, omdöpt till ”Gasso”)
Min läromästare, min stora dröm. Vi gav järnet, vi slet, grät, bråkade, älskade och levde ett liv ihop! Startade min karriär inom SBK med dig och när du tog ditt sista andetag tappade jag all lust för hundlivet, men förstod det kanske inte direkt, så jag skaffade mig en en hund till… Riesenschnauzern – Axa…


(Malmskogens Ella, Riesenschnauzer. omdöpt till ”Axa”)
Kära ruffsan min… Du lever nu bland molnen vid sidan om min Gasso. Du fick inte hela mitt hjärta för det tog han med sig… – Gasso! Förlåt mig för min egoism. Du var underbar i ditt slag. Vi hade många fina stunder ihop landet runt på räddningsplatser och träningar kors & tvärs. Du stod mig bi med nyfödd Joline i vagnen och vi tränade räddning mot alla odds! Du var en vinnare Axa!! Saknar dig så!!

Ett motto, livsviktigt för mig! 😛
Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person”