ANNONS

Fajitas med Joline’s godaste vitlökssås

/

Tiden är kommen. Det där jag tänkt bort, skjutit framför mig och inte velat prata om utan mest tänkt och bearbeta tyst för mig själv… Joline är 19år nu. Alltid funnits vid min sida och av naturliga skäl halkade hon in på Barks efter hon gick ut transportgymnasium på SYAB och fått lastbilskort. Att förklara i ett blogginlägg det jag nu ska försöka är inte lätt men jag provar…

Hon har hittat STORA kärleken! Jag är naturligtvis jätteglad för hennes skull och önskar henne allt gott, all lärdom och kunskap det medför av det steg hon nu bestämt sig för att ta.

I slutet av november flyttar hon 120mil ifrån oss… Till Skellefteå.

Där blir det lite ångest i mamma-hjärtat. MEN. Livet är till för att levas och jag vill att hon prövar sina vingar, lever livet, älskar och hittar ett jobb hon kommer trivas med.

Avståndet är det som gör mest ont….😞

Ja, det finns FaceTime och sånt men det är inte samma sak när det gäller ens barn.

När jag ska vinka av henne på tåget den25/11 så kommer det bli väldigt…….. Väldigt jobbigt med blandande känslor, tårar och tankar. Just den situationen kan jag inte föreställa mig eller ja kontroll över så jag försöker att inte tänka.

Igår i alla fall när vi kom hem från jobbet hade hon lagat middag till oss. Fajitas med kycklinggyros, krispiga grönsaker och såser som tillbehör. Sååå gott!

Efter middagen satt vi kvar vid köksbordet och pysslade med lera och bara pratade strunt.

Å där kom tankarna igen… Hon flyttar snart hemifrån o vi kommer aldrig sitta såhär igen och pyssla som vi alltid gjort sen hon var liten… Alla påskfjädrar, pepparkakshus, födelsedagstårtor, midsommar-kransar… Allt spelas upp som en dimma och jag blir ledsen och känner bara ren o skär sorg som jag ändå bearbetat ett tag.

Ska de va så svårt? Avståndet är det absolut värsta att inte få SE henne varje dag…

Nu till hennes vitlökssås, för den var något av det lilla extra som jag tycker ni ska prova.

4 port extra sås

Det här behöver du :

2,5 dl gräddfil

3 finrivna vitlöksklyftor

2 msk pressad citronjuice

1 tsk malen chilipulver

Nymalen peppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Montera på tortillabröd med stekt kycklinggyros. sallad, gurka, majs, rödlök, tomatsalsa, riven ost, och vitlökssås.

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Varm smörgåstårta level 2

/

Det var riktigt länge sen den lagades nu. Varm smörgåstårta.I måndags på min födelsedag gjorde jag den efterlängtade tårtan igen. En level 2 fick det bli då jag glömde champinjonerna. Istället ersatte jag det med en burk ananas. Riktigt gott, men gillar man inte frukt i maten så går man tillbaka till level 1 – med champinjoner!😉 Fått sån jättefin uppvaktning på min ”23-års-dag” både på jobbet och av närmaste familjen. Växter, blomspruta, vattenfärger i pärlemo, pengar, rosor, sekatör, choklad, prinsesstårta, och massor av fint!

Det här behöver du :

6 halvmånar hönökaka

4 pkt bacon

1/2 finhackad purjolök

1 burk, 425 gram ananas (låt rinna av)

2 tsk sambal oelek

Salt och peppar

5 dl creme fraiche

3 tomater

Riven ost

Oregano

GÖR SÅHÄR :

Finhacka purjolöken och stek på medelvärme. Strimla bacon och lägg i. Låt allt få steka så det får lite färg.

Ta åt sidan och vänd ner ananas. Tillsätt sambal oelek, salt, peppar och creme fraiche. Blanda väl och smaka av.

Lägg ut halvmånar av hönökaka på plåt som en rund botten på bakplåtspapper. Bred på hälften av röran, lägg på ett lager bröd till och resten av röran.

Toppen med skivad tomat, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.

Fyllningen, två lager är på plats.

Toppa med ett lager bröd till samt skivade tomater, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.

Färdig att serveras!

Fick en fin fjäderkalla och miniväxt av kaffeplanta av Joline. Vacker rosbukett av Nicke och trollhassel med rosor från mamma o Sanna.

Mormor Ingrid skickade en jättefin blomgrupp då honom är förkyld och inte kunde komma.

Mamma visste att jag letade efter en sån här blomspruta!😉

Prinsesstårta Nya Condis i Borgholm. Mätt, glad och väldigt tacksam över all uppvaktning.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

BÄSTA SMÖRGÅSEN! Surdegsbröd med salami, brie och rödlök

Det finns EN… En enda smörgås, baguette som jag älskar snäppet mer än allt annat men då måste den vara perfekt!!👌 Är brödet torrt, inget smör på brödet, billig ”ful-salami” och dito brieost då förvandlas prinsen tillbaka till en groda. Då kan det likagärna vara. Då pratar jag mest om de man köper på mackar o snabbmatshak. Men meningen ”salami och brie” låter ju sååå gott så ibland kan man inte stå emot att köpa ändå när man är hungrig och lunchen ska gå snabbt.

Vet ni NÅGOT ställe där som gör smörgåsar med salami/brie som inte blir en groda???!

Jag har aldrig hittat något så jag gör alltid mina egna efter konstens alla regler med lite pyssel och pill och förberedelser men det blir alltid så gott det bara kan bli!😉

Prova mitt beprövande recept. Ni kommer inte bli besvikna.

Behöver inte vara baguetter. Idag köpte jag ett fransk surdegsbröd och ska grova skivor och fyllde.

Vilken brieost är godast??

Jag glömmer alltid bort varje gång jag handlar. Men den här gången blev det rätt! Den vita med kolibrin på!😉 Vilken är er favorit?

Marinad till 2- 3 rödlökar :

1 dl olivolja
2 kortar ättika 12%
½ pressad citron
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk flingsalt
Nymalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker…
4-5 inlagda, marinerade vitlöksklyftor
Lite av marinaden

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna i en burk med tätslutande lock, skiva rödlöken och lägg i. Något som är extra gott är att blanda i marinerade, finhackade vitlöksklyftor. Prova!
Skaka om.
Låt gärna stå i kylskåpet nån timme.

Ge allt ett lätt tryck till” med handen innan då börjar äta så blir det mindre spill.😉

Smaklig lunch, tilltugg eller vad du önskar. Ett tips om det skulle bli något över!? slå in i aluminiumfolie och skjuts in i ugnen ca 10 min på 200 grader.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00