Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost, hasselbackspotatis och örtagårdssås

Vå åt lite smått och gott på nyårsafton, rostat vitlöksbröd, aioli, ugnsbakade tomater och goda ostar. Och idag söndag fick det istället bli den omåttligt populära favoriten i repris. Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost. Huuuuur gott?

Stek i ugnen ca 35-40 min i 200 grader.

Tillsammans i ugnen gjorde jag hasselbackspotatis. Samma tid, samma grader.

Servera med godaste örtagårdssåsen.
4-6 port
Örtagårdssås :
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vitt vin eller cider
2 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
2 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
Svartpeppar
Salt
GÖR SÅHÄR :
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret. Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet. Slå på grädden och vispa till en slät sås. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 30-40 min. Smaka av.