ANNONS

Fläsk med löksås – FAVORIT I REPRIS!

/

En mer älskad klassiker bland husmanskosten guldkorn måste vara stekt fläsk med löksås. Enkla ingredienser, rena smaker och så förtrollande gott! Nu dammar jag av mitt allra bästa recept på den här godingen.

4 – 6 port

Det här behöver du :

Ca 700 gram rimmat stekfläsk

6 – 8 gula lök (mindre storlek)

2 msk smör till stekning

1 msk strösocker

1 kycklingbuljongtärning

1 grönsaksbuljongtärning

Ca 6 dl vatten

1 dl grädde

1 tsk kinesisk soya

Salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR :

Stek fläsket knaprigt. Varmhåll det i en ugnsfast form med folie över i ugnen på ca 80 grader.

Skiva löken och fräs på i stekpanna med smör på medelvärme. Låt den steka sakta och länge. Tillsätt socker, buljongtärningar och slå på vatten lite i taget under ca 30 minuter. Runda av med en skvätt grädde och lite soya. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med nykokt potatis och gröna ärtor.

Smaklig måltid!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Blåbärsrutor med citronfrosting

Lill-lördag och idag var jag uppe med tuppen kl 4.00 och tog en lååång, varm dusch. Det är så ruggigt, dimmigt och mörkt om morgnarna nu. Sen är det ibland skönt att bara strosa runt själv på morgonen när alla andra sover. Jag pysslar lite med mina växter, står i badrummet och sminkar mig och tar eeeextra lång tid på mig och dricker kaffe i lugn och ro. Nu är vi på väg till jobbet och då passar jag på att ge er receptet på dessa goda blåbärsrutor. En riktig Lill-lördags-ruta och en bra start på dagen blev det trots att jag vaknade så tidigt! 😉

Det här behöver du :

250 gram frysta blåbär (1 förp)

3 ägg

4 dl strösocker

150 gram smält smör el. margarin

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :

Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. (det ska inte vara något bakpulver). Smörj en ugnsfast form ca 20*30, häll i smeten. Täck smeten med blåbären. Grädda ca 30 min 175 grader. Gräddningstiden beror lite på hur mycket blåbär du har på.

Vill du göra kakan i större långpanna så dubbla bara recept.

Glasyr :

150 gram smält smör

2 dl strösocker

Rivet skal från en citron

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och rör ner socker ordentligt tillsammans med rivet citronskal. Bred över kakan när den svalnat något.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Gnocchi med champinjoner i krämig sås med timjan, vitlök och citron

Herregud vilken rejäl höstlunch det blev idag! Älskar luften ute just nu och solen som återvänt. Gränslandet mellan sommar och vinter, när man får dra på raggsockorna, tända ljus och laga lite värmande mat. Har saknat att stå vi grytorna och i sommar har vi i princip ätit uteslutande ute/hämtmat och jobbet har tagit alla krafter under högsäsongen men nu börjar allt återgå till det normala. Våra chaufförer är tillbaka från semestrarna och det blir lättare att överblicka framtida transporter och lägga mer tid på effektivisering och få ihop alla lösa trådar.

Allt har sin tid, och det är verkligen tjusningen och samtidigt galenskapen i den här branschen. Jag älskar det!!!😉 Precis som jag älskar att laga mat.

Senaste veckan har också bestått av en hel del sorg och tråkigheter då Nicke mamma gått bort. Det är svårt att bemästra att alltid vara på topp och samtidigt ta in att förlora sin mamma. 😞

All kärlek till min älskade man. Alla mina tankar till honom och min svärmor…❤️

I skrivande stund har vi precis avnjutit den här lunchen som tog knappt 20 min att laga till.

Vad är 20 min ur ens liv, egentligen? Att bara ta sig tid att laga mat, eller kanske stanna upp och ägna tid åt någon man älskar…

2 – 4 port

Det här behöver du :

500 gram färsk gnocchi

Smör gill stekning

Nymald svartpeppar

200 gram färska små champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 knippe färsk, finhackad timjan

4 dl gräddmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 pressad citron

3 stjälkar salladslök

Salt

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en stekpanna. Fräs på gnocchi, dra några varv med svartpepparkvarnen. Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med skivade, färska champinjoner och timjan. Vänd runt så allt får lite färg.

Tillsätt gräddmjölk, buljongtärning och en halv pressad citron. Låt koka upp hastigt. Topp med skivad salladslök.

Smaka av med salt och ev lite mer syra av citron.

Smaklig måltid & trevlig helg!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00