ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smördegspiroger med ost och skinka

/

Något som jag gjort ofta sista tiden är piroger. Dom är goda att äta både som kalla o varma, perfekta att frysa in och bara ta upp till matlåda eller picknick. Du kan göra dom på hemmagjord deg, färdig pizzadeg eller smördeg. Jag köper ibland smördeg och plockar ur kylen vad som finns till fyllning. Supersmidigt och går fort! 😉

8 st

Det här behöver du :

1 rulle (rektangulär) smördeg

Ca 100 gram skinka

2 dl riven goudaost

2 dl creme fraiche

1 dl finhackad purjolök eller gräslök

Salt & peppar

1 äggula + lite vatten

Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :

Blanda fyllningen med skinka tillsammans med riven ost, creme fraiche och purjolök eller gräslök. Krydda med salt o peppar o smaka av. Lite örtsalt kan behövas också.

Rulla ut smördegen och skär ut 8 st rutor.

Fördela fyllningen på varje och vik ihop. Tryck till kanterna noga så fyllningen inte rinner ut i ugnen under gräddningen. Pensla med en äggula uppvispad med lite vatten. Toppa med semsamfrön.

Grädda i 200 grader, ca 20 min.

Det bästa med piroger är att du verkligen kan rensa kylen och blanda ihop en god röra till fyllning på i princip vad som helst! 😉

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00