ANNONS

Fajitas med Joline’s godaste vitlökssås

/

Tiden är kommen. Det där jag tänkt bort, skjutit framför mig och inte velat prata om utan mest tänkt och bearbeta tyst för mig själv… Joline är 19år nu. Alltid funnits vid min sida och av naturliga skäl halkade hon in på Barks efter hon gick ut transportgymnasium på SYAB och fått lastbilskort. Att förklara i ett blogginlägg det jag nu ska försöka är inte lätt men jag provar…

Hon har hittat STORA kärleken! Jag är naturligtvis jätteglad för hennes skull och önskar henne allt gott, all lärdom och kunskap det medför av det steg hon nu bestämt sig för att ta.

I slutet av november flyttar hon 120mil ifrån oss… Till Skellefteå.

Där blir det lite ångest i mamma-hjärtat. MEN. Livet är till för att levas och jag vill att hon prövar sina vingar, lever livet, älskar och hittar ett jobb hon kommer trivas med.

Avståndet är det som gör mest ont….😞

Ja, det finns FaceTime och sånt men det är inte samma sak när det gäller ens barn.

När jag ska vinka av henne på tåget den25/11 så kommer det bli väldigt…….. Väldigt jobbigt med blandande känslor, tårar och tankar. Just den situationen kan jag inte föreställa mig eller ja kontroll över så jag försöker att inte tänka.

Igår i alla fall när vi kom hem från jobbet hade hon lagat middag till oss. Fajitas med kycklinggyros, krispiga grönsaker och såser som tillbehör. Sååå gott!

Efter middagen satt vi kvar vid köksbordet och pysslade med lera och bara pratade strunt.

Å där kom tankarna igen… Hon flyttar snart hemifrån o vi kommer aldrig sitta såhär igen och pyssla som vi alltid gjort sen hon var liten… Alla påskfjädrar, pepparkakshus, födelsedagstårtor, midsommar-kransar… Allt spelas upp som en dimma och jag blir ledsen och känner bara ren o skär sorg som jag ändå bearbetat ett tag.

Ska de va så svårt? Avståndet är det absolut värsta att inte få SE henne varje dag…

Nu till hennes vitlökssås, för den var något av det lilla extra som jag tycker ni ska prova.

4 port extra sås

Det här behöver du :

2,5 dl gräddfil

3 finrivna vitlöksklyftor

2 msk pressad citronjuice

1 tsk malen chilipulver

Nymalen peppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Montera på tortillabröd med stekt kycklinggyros. sallad, gurka, majs, rödlök, tomatsalsa, riven ost, och vitlökssås.

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00