ANNONS
Integritet på Tailsweep

Blåbärsrutor med citronfrosting

/

Lill-lördag och idag var jag uppe med tuppen kl 4.00 och tog en lååång, varm dusch. Det är så ruggigt, dimmigt och mörkt om morgnarna nu. Sen är det ibland skönt att bara strosa runt själv på morgonen när alla andra sover. Jag pysslar lite med mina växter, står i badrummet och sminkar mig och tar eeeextra lång tid på mig och dricker kaffe i lugn och ro. Nu är vi på väg till jobbet och då passar jag på att ge er receptet på dessa goda blåbärsrutor. En riktig Lill-lördags-ruta och en bra start på dagen blev det trots att jag vaknade så tidigt! 😉

Det här behöver du :

250 gram frysta blåbär (1 förp)

3 ägg

4 dl strösocker

150 gram smält smör el. margarin

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :

Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. (det ska inte vara något bakpulver). Smörj en ugnsfast form ca 20*30, häll i smeten. Täck smeten med blåbären. Grädda ca 30 min 175 grader. Gräddningstiden beror lite på hur mycket blåbär du har på.

Vill du göra kakan i större långpanna så dubbla bara recept.

Glasyr :

150 gram smält smör

2 dl strösocker

Rivet skal från en citron

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och rör ner socker ordentligt tillsammans med rivet citronskal. Bred över kakan när den svalnat något.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00