Blåbärsrutor med citronfrosting

Lill-lördag och idag var jag uppe med tuppen kl 4.00 och tog en lååång, varm dusch. Det är så ruggigt, dimmigt och mörkt om morgnarna nu. Sen är det ibland skönt att bara strosa runt själv på morgonen när alla andra sover. Jag pysslar lite med mina växter, står i badrummet och sminkar mig och tar eeeextra lång tid på mig och dricker kaffe i lugn och ro. Nu är vi på väg till jobbet och då passar jag på att ge er receptet på dessa goda blåbärsrutor. En riktig Lill-lördags-ruta och en bra start på dagen blev det trots att jag vaknade så tidigt! 😉

Det här behöver du :

250 gram frysta blåbär (1 förp)

3 ägg

4 dl strösocker

150 gram smält smör el. margarin

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :

Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. (det ska inte vara något bakpulver). Smörj en ugnsfast form ca 20*30, häll i smeten. Täck smeten med blåbären. Grädda ca 30 min 175 grader. Gräddningstiden beror lite på hur mycket blåbär du har på.

Vill du göra kakan i större långpanna så dubbla bara recept.

Glasyr :

150 gram smält smör

2 dl strösocker

Rivet skal från en citron

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och rör ner socker ordentligt tillsammans med rivet citronskal. Bred över kakan när den svalnat något.

0
18

Gnocchi med champinjoner i krämig sås med timjan, vitlök och citron

Herregud vilken rejäl höstlunch det blev idag! Älskar luften ute just nu och solen som återvänt. Gränslandet mellan sommar och vinter, när man får dra på raggsockorna, tända ljus och laga lite värmande mat. Har saknat att stå vi grytorna och i sommar har vi i princip ätit uteslutande ute/hämtmat och jobbet har tagit alla krafter under högsäsongen men nu börjar allt återgå till det normala. Våra chaufförer är tillbaka från semestrarna och det blir lättare att överblicka framtida transporter och lägga mer tid på effektivisering och få ihop alla lösa trådar.

Allt har sin tid, och det är verkligen tjusningen och samtidigt galenskapen i den här branschen. Jag älskar det!!!😉 Precis som jag älskar att laga mat.

Senaste veckan har också bestått av en hel del sorg och tråkigheter då Nicke mamma gått bort. Det är svårt att bemästra att alltid vara på topp och samtidigt ta in att förlora sin mamma. 😞

All kärlek till min älskade man. Alla mina tankar till honom och min svärmor…❤️

I skrivande stund har vi precis avnjutit den här lunchen som tog knappt 20 min att laga till.

Vad är 20 min ur ens liv, egentligen? Att bara ta sig tid att laga mat, eller kanske stanna upp och ägna tid åt någon man älskar…

2 – 4 port

Det här behöver du :

500 gram färsk gnocchi

Smör gill stekning

Nymald svartpeppar

200 gram färska små champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 knippe färsk, finhackad timjan

4 dl gräddmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 pressad citron

3 stjälkar salladslök

Salt

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en stekpanna. Fräs på gnocchi, dra några varv med svartpepparkvarnen. Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med skivade, färska champinjoner och timjan. Vänd runt så allt får lite färg.

Tillsätt gräddmjölk, buljongtärning och en halv pressad citron. Låt koka upp hastigt. Topp med skivad salladslök.

Smaka av med salt och ev lite mer syra av citron.

Smaklig måltid & trevlig helg!

1
23

Fredagsmys – vad tänkte du?

När fredagen på jobbet börjar närmar sig stängning och man har en liten baktanke om något riktigt gott till kvällen. Det blir lite övertid, tröttheten som gör sig påmind när man sätter sig i bilen och tänkte handla på vägen hem men bara kör förbi affären, med mening för att man är fööööör trött vid det här laget.

Vad äter ni då till fredagsmys?

Idag TÄNKTE jag att ikväll får det bli renskav i en god krämig sås med vitlök, timjan, grädde, messmör tillsammans med en god nykokt pasta!😋

Nä. Så blev det inte!!

Det blev en plåt med pommes strips och Blå Bands pulverbearnaise. Ja, inget att skryta med men det dög gott, inte speciellt kulinariskt eller vidare nyttigt men vad gör väl de… Det var precis vad jag orkade åstadkomma rent gastronomiskt efter denna vecka.

Helt slut… Ätit dåligt på jobbet o det är inte bra för energin behövs så hjärnan funkar men det blir mest kaffe, kaffe och en kopp kaffe till. Ska bättra mig!

Det var iallafall gott med pommes o pulversås och ketchup.

Förra veckan åt vi tacos som ju är det klassiska fredagsmyset så jag bjuder på en bild av det istället.

Fler som haft höga ambitioner men landat som fullständig pannkaka?

Det är faktiskt helt okej… Man är inte mer än människa en fredag. Nu ska jag ägna mina nyinköpta växter lite tid. Följ gärna @djunglehouse på instagram.

Trevlig kväll alla fina läsare!❤️

0
31