Gnocchi med champinjoner i krämig sås med timjan, vitlök och citron

Herregud vilken rejäl höstlunch det blev idag! Älskar luften ute just nu och solen som återvänt. Gränslandet mellan sommar och vinter, när man får dra på raggsockorna, tända ljus och laga lite värmande mat. Har saknat att stå vi grytorna och i sommar har vi i princip ätit uteslutande ute/hämtmat och jobbet har tagit alla krafter under högsäsongen men nu börjar allt återgå till det normala. Våra chaufförer är tillbaka från semestrarna och det blir lättare att överblicka framtida transporter och lägga mer tid på effektivisering och få ihop alla lösa trådar.

Allt har sin tid, och det är verkligen tjusningen och samtidigt galenskapen i den här branschen. Jag älskar det!!!😉 Precis som jag älskar att laga mat.

Senaste veckan har också bestått av en hel del sorg och tråkigheter då Nicke mamma gått bort. Det är svårt att bemästra att alltid vara på topp och samtidigt ta in att förlora sin mamma. 😞

All kärlek till min älskade man. Alla mina tankar till honom och min svärmor…❤️

I skrivande stund har vi precis avnjutit den här lunchen som tog knappt 20 min att laga till.

Vad är 20 min ur ens liv, egentligen? Att bara ta sig tid att laga mat, eller kanske stanna upp och ägna tid åt någon man älskar…

2 – 4 port

Det här behöver du :

500 gram färsk gnocchi

Smör gill stekning

Nymald svartpeppar

200 gram färska små champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 knippe färsk, finhackad timjan

4 dl gräddmjölk

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 pressad citron

3 stjälkar salladslök

Salt

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en stekpanna. Fräs på gnocchi, dra några varv med svartpepparkvarnen. Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med skivade, färska champinjoner och timjan. Vänd runt så allt får lite färg.

Tillsätt gräddmjölk, buljongtärning och en halv pressad citron. Låt koka upp hastigt. Topp med skivad salladslök.

Smaka av med salt och ev lite mer syra av citron.

Smaklig måltid & trevlig helg!