ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ljuvlig pastasallad med kyckling och favoritdressingen

/

Sommaren har gått rasande fort, snart är vi inne i september och temperaturen blir svalare och jag börjar längta efter höstgrytor, tända värmeljus, krypa ihop i soffan med raggsockor och en mysig filt. Känna doften av sprakande vedträn från kaminen och djuren som snarkar gott intill mig. Jag älskar hösten!!

Men även sommaren har sin tjusning. På jobbet är det fullständigt kaos sommartid.😉 Kaotiskt är bara förnamnet. Telefonväxeln på kontoret ringer non-stop, hinner inte lägga på det ena samtalet förrän nästa står i kö. Speditörerna jagar priser på transporter, kunder vill ha besked om hämtning och leverans, mailboxen en måndag morgon och man undrar när den ska sluta räkna inkommande är också ett skräckscenario… Förfrågningar väller in allt från Milano till Haparanda och lokaljobb och personal som ska synka. Lastbilarna ska rulla, chaufförerna ska ha semestrar och gud och hans moster. Men jag ÄLSKAR DET!! Mitt fullständiga drömjobb ever.

Vi har inte tagit nån semester i år heller men en efterlängtad weekend på hotell med mannen väntar inom kort när allt lugnat sig lite.

Tack förresten för all fin respons på mitt förra inlägg. Jag inser ju nu att jag saknar känslan när jag sitter och skriver till er. Det är så bekant och jag får liksom kontakt med er när jag tänker. Visst är det så att hälsa och familj kommer först och ni som känner mig vet att jag inte kan göra något ”uppköpt” eller leverera på löpande band bara för att prestera åt andra.

Jag bloggar för att jag tycker det är kul och när jag har något att förmedla och jag har saknat kontakten märker jag nu.

Nu när högsäsongen på jobbet börjar lugna sig något och de flesta chaufförer är tillbaka från semestern kan jag slappna av lite mer och prioritera ledig tid till annat.

Jag råkade ju skaffa mig ännu en hobby i början av året… Växter! Det började med ett par större växter jag fick från en flytt från Frankrike jag styrde med. Jag märkte att det var väldigt avkopplande när man kom hem sent från jobbet att bara gå omkring i huset och plantera lite här och där, påta i jorden o plocka med växterna, hänga upp amplar och pyssla med lampor och inredning. Nu är huset överfullt så jag har gett mig själv köpstopp på växter och krukor ett tag. Även om jag råkade köpa en Monstera igår för 80kr på Marketplace… 🙈

Kvinnan som var änka hade för många år sedan förlorat sin man och var inte i så god hälsa själv och ville nu flytta hem till Sverige.

Vi packade hennes hus i Frankrike, inklusive de växter hon älskade allra mest trots att vi aldrig kan garantera deras överlevnad då transporten tar mer än en vecka i en mörk lastbil så ville hon få dom med sig.

Vi tog tog dom med på vinst och förlust men garanterade henne inget.

Väl hemma i Sverige bad jag killarna bära in dom direkt på kontoret till mig. Dom var bägge väldigt nergångna och deppiga. Dom tappade blad, var brunkantade och köldskadade. (Februari) Bägge hängde som två smala sloköron och inte ett blad var vid liv.
Bland annat den här och en lika stor kantdracena.
Då kvinnans hälsa försämrats och hon hade blivit inlagd på sjukhus i Frankrike blev hennes ankomst till Sverige försenad.

Jag ville verkligen göra allt för att få liv i hennes växter tills den dagen hon var frisk nog att flyga hem.

Jag köpte nya, större krukor, planterade om dom i ny jord. Rensade dom från alla fula blad. Ställde dom i ljus miljö, gav näring. Tvättade alla blad som fanns kvar och har så hållt på som ett livsprojekt för att glädja henne.

En dag såg jag nya skott komma, bladverken började resa sig och bägge stora växterna hade fått änglavakt och levde upp igen. Jag var sååå glad att kunna få överlämna dom till henne personligen.

Dagen kom då hennes flyg till Sverige blev bokat.
Hon skulle bo ett par nätter hemma hos sin systerson och sedan skulle jag åka dit med växterna.

Men jag fick ett mycket tragiskt, sorgligt mail en tidig morgon.

Monica som hon hette hade avlidit….😢😞😞🥺
Bara två dagar efter hennes ankomst till Sverige lämnade hon jordelivet…

Det som är så fruktansvärt jobbigt är att jag pratat med henne så många gånger i telefon inför flytten, då det är mycket som ska planeras och stämmas av så skapar man en relation med sina kunder och även med hennes anhöriga som hjälpte till att styra upp med offert/pappersarbetet kring flytten…

Jag satt vid min kontorsplats på jobbet och tårarna fullkomligt rann på mig när jag läste raderna från hennes systerson.

Hennes kropp orkade inte mer… Hon kom till Sverige, som var hennes önskan. Men där tog det slut…

Och det vackraste i denna historia var ju att hon visste om hur jag försökte ta hand om hennes växter.

Ett av hennes sista ord var att jag skulle få blomster och bubbel för att jag hjälpt henne så mycket.
Jag fick både blomster och bubbel och de två stora växterna fick jag behålla som ”mina”….

Så länge som dom stått bredvid mig i kontoret och varje dag har jag vakar över dom.🙏🏻🥺

Jag fick aldrig överlämna dom och göra henne glad. Men istället så lever hon kvar i mitt minne för alltid.❤️ På den vägen växte mitt intresse för dessa gröna skönheter.

Nu har jag såklart gått ALL IN!😉 Vårt hem har lite förvandlat till en grön djungel. Inte ens här kunde jag vara lite LAGOM.😂

Vill ni följa min nya sida på Instagram så heter den @djunglehouse Det är växter som jag liksom ”bäddat in” i vår övriga stil med mycket retro, makramé, gammalt och nytt. Jag ni får titta själva om ni vill.

Till dagens recept som förmodligen får symbolisera slutet av sommartid, en riktigt ljuvlig pastasallad med kyckling och godaste favoritdressingen. Perfekt till matlåda, lunch eller picknick.

4 port

Det här behöver du :

300 gram kokt penne pasta

250 gram kyckling (stekt, grillad, färdigköpt etc)

50 gram färska champinjoner

1/3 gurka

1 liten burk majskorn

1 påse blandad grillsallad

American dressing

Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :

Stek kyckling i bitar tillsammans med skivade färska champinjoner i smör. Salta och peppra. Blanda med pasta, sallad, skivad gurka och majskorn. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Klicka över salladen och topp med malen cayennepeppar för lite extra sting.

American dressing :

2,5 dl creme fraiche

2,5 dl gräddfil

3 msk stark sweet chilisås

1 msk balsamicovinäger

1 msk tomatpuré

1 msk American steakhous seasoning *

2 tsk paprikapulver

*Kryddan kan man hitta på bl a. Citygross eller beställa på nätet,

https://shopinterfood.wixsite.com/interfood/product-page/fiddes-payne-american-steakhouse-seasoning-100-g

*American steakhouse

(Fidde´s Payne) innehåller :


Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00