ANNONS

Färsk tortellini med ost och skinksås toppad med parmesan

/

Jag leverera inte i den takt jag gjort men NÄR jag gör det så kommer recept och inspiration direkt från hjärtat. Här har vi en enkel men extremt god pasta. Färsk tortellinin fylld med ost/skinka. Jag kokade upp saltat vatten och lät pastan gå al dente. Sparade lite av det saltade pastavattnet. Vid sidan om fräste jag på finskuren skinka i stekpanna med schalottenlök, vitlök och färska, skivade champinjoner.

2-3 port

Det här behöver du :

250 gram färsk tortellini av valfri sort

3 finhackade schalottenlök

3 finhackade vitlöksklyftor

100 gram färska, skivade champinjoner

200 gram rökt skinka/bacon

100 gram Philadephiaost

Salt och peppar

En näve körsbärstomater

Riven parmesan

GÖR SÅHÄR :

100 gram skivade, färska champinjoner

5 dl grädde/mjölk (hälften/hälften)

Koka upp saltat pastavattnet.

Värm en stekpanna med lite smör/olja. Fräs på finhackad schalottenlök o vitlök tillsammans med skinka och champinjoner.

Låt allt få fräsa ihop en stund och få fin färg.

Tillsätt Philadelphiaosten.

Slå på gräddmjölken och sänk värmen.

Låt puttra tills såsen tjocknat, slå på lite av pastavattnet och rör om.

Smaka av.

Vänd ner tortellinin och toppa med färska minitomater och riven parmesan.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00