Godaste matpajen med broccoli, skinka och ädelost

Jag måste verkligen säga TACK!! Full av beundran så är ni kvar här på Kryddburken och följer mig även att uppdateringarna duggar snålt. Det är så otroligt roligt att få sån feedback från er på mail att ni saknar mig. Jag ska försöka ge er en sammanfattad bild av min status här och nu idag. Det har gått ett helt år???! Sen jag började arbeta på Barks Flytt & Alltjänst Express AB. Ett år fyllt av sorg efter vår saknade VD Tony. Men också ett år fyllt av lärdom, insikt, nya uppgifter, utmaningar och ansvar. Jag kan inget mer säga än att jag älskar mitt jobb idag och hade aldrig kunnat förutspå att livet skulle ta en sån vändning. Det är lite lättare idag också att möta kommande högsäsong då jag fått mer kött på benen, fått många nya, fina kontakter med speditörer och kollegor runt om i Sverige och Europa. Att rodda trafiken idag går mer på rutin och flyter på. Det är en stor värld, mycket logistik utrikes tar min tid men jag bokstavligen älskar det. Geografin, alla kör o vilotider som måste stämma, nytt med Englands utträde ur EU är också en svår bit för alla i branschen men man lär sig hela tiden. Tullhantering och extremt mycket administration som måste stämma och koll på inventarielistor och signaturer. Att jobba som transportledare är varje dag en utmaning. Folk flyttar hela tiden och allt ska stämma, det ska vara datum o tider och flyt på samtransporterna. Kundkontakten är A och O. Bemötande och kvalité ska vara tipp topp från första dag till sista. Inget får brista. Samma gäller vår personal. Att ge rätt information till chaufförerna, skriva ut ordersedlar och stämma av rutter så det blir mest ekonomiskt och miljövänligt. Sen ska även lokalflyttarna bokas in och flyta på och lastbilarna fungera. Det sistnämnda är dock min man Nickes ansvar som arbetsledare. Det är himla kul allting kan jag bara säga. Mycket att tänka på, ha i huvudet och att ständigt vara ajour. Lite om mitt arbete där. Däremellan har jag börjat ägna mer tid åt mina gröna växter som ren avkoppling. Det är fridfullt och lite som terapi att gå och plocka med dom o plantera om lite här och lite där.

Imorgon fyller mannen 46år. Och som vi alltid gjort så är det ”födelsedagsbarnet” som väljer middag. Ni ska få se senare vad det blev.

Idag bjuder jag på en av mina absoluta favoriter bland matpajer; broccoli med skinka och ädelost.

Det här behöver du :
1 sats pajdeg *se recept nedan
2 små buketter broccoli
200 gram rökt skinka
2 förp kvibille ädelost
2 dl riven hushållsost
3 ägg
4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)

GÖR SÅHÄR :
Dela broccolin och förväll några minuter i saltat vatten. Tryck ut pajdegen i rund springform med avtagbar kant ca 25 – 20 cm i diameter.

Allt är på plats i pajskalet. Nu skjuts in i ugnen.

Skär den rökta skinkan i strimlor. Fyll sedan pajskalet med broccoli varvat med skinka och ädelost. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och den rivna osten och slå över pajen. Grädda ca 20 – 30 minuter i 200 grader.

Grundrecept pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolié och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolié och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliét och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna.

Överbliven pajdeg kan förvaras i kylskåp en vecka.

Nygräddad. Låt den stå till sig en stund innan du öppnar springformen.

Smaklig måltid!