ANNONS

Lövbiff med pasta och ädelostsås

/

Så mycket bättre än såhär blir det inte. Det kan inte gå fel, det kan inte bli godare. Färsk lövbiff i tunna strimlor behöver en gudomlig sås. Och vad är bättre än ädelost? Krydda rikligt med svartpeppar och var generös med osten så blir det garanterat en 10-poängare till middag!

4 port

Det här behöver du :

400 gram lövbiff i skivor

2 msk smör till stekning

2 finhackade schalottenlök

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk D’ Elidas chilisås

Salt

Nymalen Khmer svartpeppar

2 msk grönsaksfond

3 dl grädde

140 gram Kvibille grädd ädelost

GÖR SÅHÄR :

Koka upp valfri pasta.

Strimla lövbiffen och fräs på i het stekpanna med smör. Tillsätt finhackad schalottenlök och vitlök. Vänd runt så allt får fin färg.

Stänk över ca 1 tsk D’Elidas chilisås samt grönsaksfond och grädde. Låt koka upp.

Smula ner kvibille gräddädelost och rör om så allt blir en len sås. Sänk värmen till lägsta. Smaka av o bättra på med ev salt och peppar. Vill du ha mer sås så pytsa i lite av pastavattnet och rör om.

Vänd ner pastan och njut!

När lövbiffen och lök är brynt, (det går snabbt) så tillsätt övriga ingredienser och glöm inte att smaka av.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00