Lövbiff med pasta och ädelostsås
Så mycket bättre än såhär blir det inte. Det kan inte gå fel, det kan inte bli godare. Färsk lövbiff i tunna strimlor behöver en gudomlig sås. Och vad är bättre än ädelost? Krydda rikligt med svartpeppar och var generös med osten så blir det garanterat en 10-poängare till middag!
4 port
Det här behöver du :
400 gram lövbiff i skivor
2 msk smör till stekning
2 finhackade schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk D’ Elidas chilisås
Salt
Nymalen Khmer svartpeppar
2 msk grönsaksfond
3 dl grädde
140 gram Kvibille grädd ädelost
GÖR SÅHÄR :
Koka upp valfri pasta.
Strimla lövbiffen och fräs på i het stekpanna med smör. Tillsätt finhackad schalottenlök och vitlök. Vänd runt så allt får fin färg.
Stänk över ca 1 tsk D’Elidas chilisås samt grönsaksfond och grädde. Låt koka upp.
Smula ner kvibille gräddädelost och rör om så allt blir en len sås. Sänk värmen till lägsta. Smaka av o bättra på med ev salt och peppar. Vill du ha mer sås så pytsa i lite av pastavattnet och rör om.
Vänd ner pastan och njut!
När lövbiffen och lök är brynt, (det går snabbt) så tillsätt övriga ingredienser och glöm inte att smaka av.