Julens bästa morotskaka!

Förutom all julmat, allt ståhej med att rulla köttbullar, sillinläggningar och julgodis har jag ETT enda måste till jul. Mammas morotskaka. Det blir liksom ingen jul utan den och den kan serveras både till advent, glöggmys före eller efter julafton bara jag vet att den finns där inplanerad i allt julstök. Och det finns den redan. Mamma bakar och vi äter.

Första kakan gjorde hon åt oss till första advent och kom hit med.

Andra kakan bakade hon nu i veckan o även den hittade hit. 😉

Jag vet att uppdateringarna här på Kryddburken är fattiga men jag ger er inlägg efter den tid jag kan förvalta.🙏🏻❤️

Det här behöver du :
3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl matolja
4 dl rivna morötter

GÖR SÅHÄR :


Skala och riv morötterna.


Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter.


Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler.

Glasyr/frosting, bara att vispa ihop med elvisp

1 ask philadelphiaost (200 gram)
2 msk smör
3-4 dl florsocker
en gnutta vaniljsocker
ev. lite rivet citronskal + saft

Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren.

Garnera med valnötter.