ANNONS

Ljummen pastasallad med kassler och ost

/

Sommartid eller höst? Här nere i södra Sverige är det 6 grader på morgnarna när vi kör till jobbet… Blåst, regn varvat med sol och temperatur runt 15-20 under dagarna. Lite svårt att ta in när vi närmar oss mitten av juli.😉
Folksamlingar och köer som vanligt trots pandemin så man undrar ju hur folk tänker egentligen…
Alla, men inte jag??
Det är faktiskt enormt skönt att jobba och bara strunta i sommaren. Ser fram emot hösten och skördefest och kanske nån dag ledigt på tu man hand med maken.
Vi har även fått lite tillökning i familjen då Tufsan födde fem små kattungar på löningsdagen den 25:e juni.
Dom är nu lite mer är två veckor gamla och har öppnat ögonen och börjat utforska världen.

Jag gjorde häromdagen en stor sats pastasallad med kokta pastaskruvar, tärnad, vinmarinerad kassler, tärnad goudaost, majs och lite finklippt lökblast.
Dressingen är en kombination av vinegrette och sås. Salladen äts med fördel lite ljummen.

6-8 port

Det här behöver du :

400 gram kokta pastaskruvar (barilla)

400 gram tärnad, vinmarinerad kassler

150 gram tärnad goudaost

1 burk, 300 gram majskorn

1 tärnad gul paprika

1 dl klipp gräslök eller lökblast

Dressing :

1/2 dl olivolja

1/2 dl vatten

1 msk grovkornig senap

2 sambal oelek

1 msk ketchup

3 tsk Trocomare örtsalt

Några varv med svartpepparkvarnen

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och ringla över lite olivolja.

Blanda pastan med tärnad kassler, ost, paprika och lök.

Rör ihop dressingen och slå över, blanda väl.

Vår minsting i kullen, en mörk orange, randig hane. Han fick lite extra hjälp i början med ersättning. Han är fortfarande minst men kämpar på bra.❤️

Alla fem små gryn!❤️

5
39

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00