ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smörgåstårta-bakelse på nationaldagen

/

Sveriges nationaldag passerade i helgen och vad är typiskt svensk mat? För mig, hederlig, rejäl husmanskost med lite finess när något ska firas förstås. 

Köttbullar, potatismos och lingonsylt med ”hårdbröd” (knäckebröd), smör, ett glas iskall mjölk? Och till det en nygräddad rabarberpaj med vaniljsås eller en kopp kaffe med kanelbulle till fika?

Eller som jag föredrar allra helst; Smörgåstårta!
Här har jag gjort tre bakelser istället för en hel tårta.

3st bakelser

Receptskiss : 

15 runda vetekakor

Bregott 

Grundröra :

2 dl vispgrädde (vispas löst)

1,5 dl majonäs 

1 tsk Trocomare örtsalt paprika

Några varv med vitpepparkvarnen

Lager 1 : 

3 msk gräddleverpastej

1,5 dl av grundröran

Lager 2 : 

150 gram finhackad rökt skinka

1 dl avrunnen, hackad, konserverade mandariner

0,5 dl av grundröran

Lager 3 : 

3 kokta ägg (lös gula)

1,5 mjukost naturell 

0,5 dl av grundröran 

Garnering : 

Ostskivor

Gurkskivor 

Jorsgubbar

Rökt skinka

Konserverade mandariner

Kokt ägg 

GÖR SÅHÄR : 

Vispa ihop grädden och blanda med majonäs och kryddor till grundröran. Bred bregott på varje skiva vetekaka. 5 till varje bakelse. 

Rör ihop varje lager-fyllning för sig i en skål. Montera ihop, lager efter lager.

Täck bakelserna med grundröran som är kvar. Plasta in och låt stå över natten. 

Dag 2; Dekorera med ostskivor, gurka, skinka, jordgubbar, mandariner och ägg. Ät & njut!

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00