ANNONS

Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen

/

När jag säger:
-”Idag blir det fisk!”
Då jublar maken. Jag jublar inte lika mycket men älskar man att laga mat så lagar man all mat för att det är så roligt när det blir uppskattat!
Jag äter fisk och tycker det är hyffsat gott men absolut inget jag beställer ute på restaurang direkt. Detta var däremot så in i bombens gott, kanske tack vare såsen!😉

6 port
Det här behöver du :
1/2kg skalad, kokt potatis
800 gram torskfilé (2 frysta block, tinade)
1/2 finhackad purjolök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
Trocomare örtsalt

2 dl riven, lagrad ost
2 skivade tomater
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Lägg kokt potatis och torsk i en ugnsfast form.
Finhacka purjolök och fräs på i stekpanna på medelvärme med smör tills den mjuknat.
Häll på vin, grädde och smula ner två buljongtärningar. Låt koka några minuter. Smaka av med Trocomare örtsalt.
Slå såsen över fisken i formen.
Toppa med riven ost, skivade tomater och nymalen svartpeppar. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter.

Smaklig måltid!

4
30

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00