Smördegspajer med köttfärs

Idag är våren tillbaka på ön, regnet har bytts ut mot solsken, fågelkvitter och ljudet av traktorer som påbörjat vårbruket.☀️ Igår däremot när regnet stod som spön i backen passade jag på att laga en rejäl gryta köttfärssås på 1kg nötfärs, härligt långkokt och mustig med soffritto (fintärnad lök, morot och stjälkselleri). Några matlådor med spagetti och köttfärssås räcker det absolut till men också en plåt med små minipajer. Godaste receptet jag gjort hittills på dessa små munsbitar. Perfekt att ställa på buffén, eller som lättare lunch med en god sallad till. Allt du behöver är egentligen en rulle smördeg (räcker till 12st i muffinsplåt)Överbliven köttfärssås och en gratängsås som jag vispade ihop på philadelphiaost/majonäs och en skvätt grädde.

12 st

Det här behöver du :

1 st rulle rektangulär smördeg

12 msk köttfärssås

100 gram philadelphiaost

3 msk majonäs

0,5 dl grädde

12 ostskivor

Torkad oregano

GÖR SÅHÄR :

Ta ut 12 st rundlar av smördegen. Smörj muffinsplåten med lite olja. Tryck ut smördeg i varje hål.

Fyll med en matsked köttfärssås.

Visp ihop philadelphiaost med majonäs och en skvätt grädde. Häll på varje ”muffins”. Toppa sen varje med en ostskiva och lite smulad oregano på toppen.

Grädda i 200 grader, ca 20 min.

Låt svalna något i formen innan du försiktigt pillar loss dom.

Fyll dom inte FÖR mycket, då rinner fyllningen ut och de fastnar lätt och blir svåra att ta upp.

Nu hade jag inget lämpligt grönt hemma att dekorera dom med så en gul lök som skjutit iväg ett skott blev perfekt att klippa över.

Min ständiga följeslagare Allan övervakar noga när maten både tillagas och förevigas!😉