ANNONS

Kokt frukostkorv med pepparrotssås

/

Hej allihopa! Idag laddar vi upp för ny jobbvecka, har städat och tvättat och ska strax börja med maten och några matlådor. Fyllt på Willys-appen så vi kan hämta matkassar imorgon när vi slutat.

Mormor Mia kommer hit till Allan och Joline är inkallad till körlektion, annars pluggar hon de mesta på distans utom när dom är på ”fältet” och kör lastbil/hjullastare och truck.

Hoppas så innerligt att denna Corona-pandemi snart får sitt slut. En del säger att vi inte ens nått toppen på isberget och andra börjar öppna upp skolor och gränser. Gymnasieskolorna kan inte öppnas förrän i höst??!… osv osv. Får väl se hur Öland ser ut och MÅR efter denna påskhelg. Trodde inte det skulle bli nån större turistinvasion och att folk tog sitt ansvar, men där hade jag väldigt fel. Folk överallt…

Ett gott tips till veckan vill jag ändå bidra med.

Frukostkorv med pepparrotssås och nykokt potatis. Hur gott är inte det?? En sån bortglömd klassiker som verkligen behöver lyftas. Och som med all korv som ska ”kokas” så ska den ju egentligen inte kokas utan bara sjuda på låg värme en längre tid. Ca 1 timme tycker jag är är optimalt för att få fram smakerna utan att korven spricker.

4 – 6 port

Pepparrotssås :
4 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl finriven pepparrot
1 tsk sötstark senap
1 tsk socker
Salt och nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt buljong, vitt vin och grädde. Låt allt koka upp. Finriv pepparroten och tillsätt halva mängden först och smaka av hur starkt du vill ha det. Blir det för starkt kan du kan spara lite och lägga i en skål till serveringen så får var och en ta hur mycket extra dom vill. Sötstark senap och en gnutta socker är mina hemliga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Blir bara såååå gott!

Ta en tandpetare och stick i korvens ändar. Lägg direkt i kallt vatten tillsammans med lök, morötter, lagerblad, svartpeppar och salt. Koka inte upp utan låt stå på låg värme i ca 1 timme så spricker inte korven.

5
18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00