ANNONS

Köttfärsbiffar med pepparsås

/

Hej alla mina fina läsare! Jag hoppas ni mår bra?
Vi mår alla bra här hemma och Covid-19 har inte drabbat oss ännu.

Det är verkligen en global pandemi som råder just nu. Media till höger och vänster som hela tiden rapporterar det ena efter det andra och frågetecknen hopar sig. Permitteringar, ”lockdowns”, överfull intensivvård och ännu mer frågetecken…
Vad är det som gäller just idag?? Allmänna restriktioner gällande Covid-19 känner nog alla till vid det här laget.

LYSSNA PÅ NYHETERNA VARJE MORGON!
Håll avstånd, tvätta händerna. Och som sagt, varje dag bjuder på nya siffror och restriktioner vi får ta till oss.

Följ hälsomyndigheternas rekommendationer och även om du inte tillhör riskgrupp eller befunnit dig i riskzon så håll dig borta från folksamlingar.
Handla i affär på tider när det inte är fullt med folk, alternativt; handla på nätet; beställ/hämta matkassar eller prenumera på matkassar som levereras till dörren.

Som många av er läst på mina sociala medier så jobbar jag numera heltid på kontor med transportledning på ett åkeri i Kalmar.
Barks Flytt & Alltjänst.
Nicke, min man har jobbat där i snart 24år som flyttgubbe och arbetsledare och efter en sorglig, tragisk bortgång i januari i år då Tony (chef, familjefar mm) hastigt gick bort så föll det sig naturligt att jag hjälpte till och försökte underlätta med det som behövdes.

Företaget rullar på och lever vidare i Tonys anda såsom han hade önskat och där är vi nu. Jag jobbar på kontoret med transportledning på heltid och känner lite att Kryddburken nu kommer på efterkälken. Jag tänker dock inte stänga ner eller avsluta utan fortsätta även här i samma anda som tidigare.

Inläggen kommer kanske lite längre mellan varje uppdatering och jag försöker som alltid svara på mail i den ordning de kommer in så fort tid finns.

Jag hoppas ni alla har överseende med allt och fortsätter hänga med mig här. Kryddburken är ändå inte på 14:e året så jag kommer inte släppa det jag hittills byggt upp.

Med tiden lär jag mig väl att jonglera alla bollar i luften så det inte ska bli så långa avbrott, men allt har sin tid.

Jag trivs kanonbra på Barks och även att jag aldrig jobbat med transport och logistik så är det en utmaning och hela tiden en strävan att lära mig mer. Erfarenhet av familjeföretag har jag sedan 18år inom vård/LSS så jag ska nog fixa det här också, och lite av det jag har i ryggsäcken kan jag nog få användning av med.😉

Nu till dagens recept som var Nickes önskemiddag då han nyss fyllt år.

Köttfärsbiffar med pommes och pepparsås. Den där färsen kommer vi aldrig ifrån då han önskar det han vill. Biffar, köttfärslimpa, köttbullar, hamburgare…😉 Färs i alla former har alltid varit hans favorit. Dessa biffar är det lite sting i och valet av tillbehör, som här; pommes frites… Det förbryllar mig lite men så vill han ha det.

Jag äter helst biffar med kokt potatis eller stuvade makaroner men ”pomfritt” var önskat och så fick det bli.

Pepparsåsen vet jag sedan tidigare att han älskar så den fick tummen upp då jag föreslog.😉

12 biffar

Det här behöver du :

800 gram blandfärs

2 hela ägg

2 dl havregryn

4 msk grönsaksbuljong

1,5 dl vatten

3 msk paprikapulver, malen/söt

1 msk D’Elidas chilisås

Trocomare örtsalt

Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå till sig i kylskåpet ca 45 min.

Fördela smeten och forma till 12 biffar.

Lägg på smord, förvärmd ugnsplåt och stek i ugn ca 15 minuter. Servera med pepparsås och som här pommes frites. Eller ris, kokt potatis, stuvade makaroner, sallad etc.

Nickes önskade födelsedagsmiddag!

Pepparsås :

2 msk smör

1,5 msk vetemjöl 

4 dl vatten 

2 msk kalvfond 

1 tsk mortlad grönpeppar i lag

1 tsk mortlad svart, vit och rosépeppar 

2 dl grädde 

1 msk äppelmos

Salt 

  
GÖR SÅHÄR : 

Smält smöret och tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd på med vatten under tiden du vispar. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 – 20 minuter. Smaka av.

8
55

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00