Stekt fläsk med löksås

En mer älskad klassiker bland husmanskosten guldkorn måste vara stekt fläsk med löksås. Enkla ingredienser, rena smaker och så förtrollande gott! Nu dammar jag av mitt allra bästa recept på den här godingen.

4 – 6 port

Det här behöver du :

Ca 700 gram rimmat stekfläsk

6 – 8 gula lök (mindre storlek)

2 msk smör till stekning

1 msk strösocker

1 kycklingbuljongtärning

1 grönsaksbuljongtärning

Ca 6 dl vatten

1 dl grädde

1 tsk kinesisk soya

Salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR :

Stek fläsket knaprigt. Varmhåll det i en ugnsfast form med folie över i ugnen på ca 80 grader.

Skiva löken och fräs på i stekpanna med smör på medelvärme. Låt den steka sakta och länge. Tillsätt socker, buljongtärningar och slå på vatten lite i taget under ca 30 minuter. Runda av med en skvätt grädde och lite soya. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med nykokt potatis och gröna ärtor.

Smaklig måltid!