Ananaskaka i långpanna med kokostosca
I särklass den godaste långpannekakan jag bakat!Så otroligt smakrik, knäckig och söt. Håller sig saftig länge. Och rejält med tosca ska det vara, inte snålas!😉
Det här behöver du :
100 gram smält smör
1 dl mjölk
1 dl spad från ananasen
—-
4 ägg
3 dl strösocker
—-
5,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
500 gram krossad, avrunnen ananas
Kokos-tosca :
75 gram smör
1 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
3 dl strösocker
200 gram kokosflingor
GÖR SÅHÄR:
Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Rör ihop mjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölk och spad och vänd sist ner krossad ananas. Blanda smeten väl.
Häll smeten i en smord form ca 20*30.
Grädda kakan i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.
Under tiden kakan är i ugnen, koka ihop toscasmeten. Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna i en kastrull och låt koka ca 5 minuter under omrörning.
Vänd ner kokosflingorna och koka upp hastigt. Ta ut kakan och bred över toscasmeten. Grädda i ytterligare 20 minuter.