Ananaskaka i långpanna med kokostosca

I särklass den godaste långpannekakan jag bakat!
Så otroligt smakrik, knäckig och söt. Håller sig saftig länge. Och rejält med tosca ska det vara, inte snålas!😉

Det här behöver du :

100 gram smält smör

1 dl mjölk

1 dl spad från ananasen

—-

4 ägg

3 dl strösocker

—-

5,5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

500 gram krossad, avrunnen ananas

Kokos-tosca :

75 gram smör

1 dl ljus sirap

1,5 dl grädde

3 dl strösocker

200 gram kokosflingor

GÖR SÅHÄR:

Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Rör ihop mjöl med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölk och spad och vänd sist ner krossad ananas. Blanda smeten väl.

Häll smeten i en smord form ca 20*30.

Grädda kakan i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.

Under tiden kakan är i ugnen, koka ihop toscasmeten. Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna i en kastrull och låt koka ca 5 minuter under omrörning.

Vänd ner kokosflingorna och koka upp hastigt. Ta ut kakan och bred över toscasmeten. Grädda i ytterligare 20 minuter.

  1. Allt du lägger ut ser så gott ut! Den här bara måste jag testa i helgen. Tack för att du lägger ner så mycket arbete med att dela med dig till oss! ❤️

  2. Lina skriver:

    Hej! Stämmer det att det inte ska vara något socker i toscasmeten?

    1. Det är 3dl strösocker i toscasmeten.
      /Linda

      1. Lina skriver:

        Ok, tack, tänkte att det nog fallit bort. Jag hade i ungefär en dl och det blev helt okej.

  3. Ninni skriver:

    Stämmer receptet?
    Hela texten från: Gör så här. Stämmer inte.
    Vill gärna baka den för den ser så smarrig ut!
    Kram

    1. Nu ska allt stämma, blev lite dubbelskrivning men det är justerat.
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..