Pansarsoldatens pastasås

Konserver har jag ätit mycket som barn, likaså pulversoppor och chokladen pappa hade i skrivbordslådan på jobbet som jag tjatade att få smaka varje gång trots att den inte var speciellt god. Men det var ju ”godis” tyckte jag. Konserver är något jag faktiskt tycker är underskattat. Ravioli, fiskbullar i hummersås, och pastaringar i tomatsås som jag ofta åt när jag liten, älskar jag även idag. Huuuur gott är det inte?!😉
Favoriten var ändå fruktsoppan i pulverform vi kokade i fjällen med vatten direkt från sjön.
Jag budade faktiskt hem några sådana stora, gröna konservburkar för länge sen från tradera, så skulle världskriget komma så kan jag luta mig tillbaka med pulversoppa i nödfall!😉
Originalreceptet på Pansarsoldatens pastasås innehåller såklart mer ingredienser i pulverform och så lite färskt som möjligt. Torrmjölkspulver, buljongpulver, ostpulver etc är mer hållbart och lättare att både förvara och frakta ute i fält än färskvaror.
Receptet är dock väldigt enkelt och man tror vid första anblick inte att det är så speciellt men det var riktigt gott tyckte hela familjen.
Jag ska fortsätta att experimentera lite bland dessa kulinariteter. Död mans finger till exempel, (korv med vita bönor) ska tydligen vara något speciellt som inte var sååå uppskattat av majoriteten. Vi får se hur mycket jag vågar…
6 port
Det här behöver du :
500 gram kassler
3 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
2 dl mjölk
2 dl riven ost (edamer)
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kasslern i små tärningar och bryn på i stekpanna med lite smör. Pudra över vetemjöl och vänd runt. Tillsätt tomatpuré, köttbuljong, vatten och mjölk och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. Riv ner osten och rör om. Smaka av med salt och peppar.



