ANNONS

Lax i ugn med senap och honungstäcke

/

Gjorde en grymt god lax i ugn igår till söndagsmiddag. Variation på lax kan man aldrig få för mycket av. Den här lämpar sig dessutom väldigt bra att äta kall till en fräsch sallad. Kombinationen av grov senap, honung och chilisås blev en riktig höjdare i smakväg. Enkla ingredienser och allt går väldigt fort att bara röra ihop och skjutsa in i ugnen.

Det här behöver du :

4 laxfiléer

Röran :

0,5 dl grov sötstark, senap

0,5 dl fast, vit honung

1 msk söt paprikapulver

1 tsk D’Elidas chilisås

1/2 pressad citron

Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :

Tina laxfiléerna om du använder frysta. Lägga dom sen i en smord, ugnsfast form.

Rör ihop samtliga ingredienser till röran och häll över laxen.

Ställ in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Laxfiléerna med senap och honungsröran.

Efter ca 20 minuter i ugnen på 200 grader.

Smaklig måltid! Servera med kokt potatis, broccoli och sallad. Laxen är även supergod att äta kall till tex pastasallad eller som fyllning i baguette/smörgås.

0
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00