ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i krämig parmesan och örtsås

/

Det har blivit ett litet uppehåll sen sist. I förra veckan fick vi ett hemskt dödsbesked. Vår vän, Nickes chef och kollega sen 25 år omkom väldigt hastigt och våra tankar och förehavande har förstås varit på helt annat håll.😞 Det är så ofattbart och obeskrivligt men vi kämpar på och hjälps åt och delar sorg och tårar med många nära anhöriga, familj och arbetskamrater.

Det har varit lite för mycket dödsbud senaste åren, och 2020 började knappast bättre. Någon sa att kroppen vi lever i är verkligen bara något vi alla har till låns, det är bara själen vi äger och som lever vidare.

Den själ som lever vidare i vår saknade Tony ska vi förvalta väl och omsorgsfullt ta hand om och fortsätta driva i den anda han hade önskat.

Det som lagats här hemma sista tiden har varit i all sin enkelhet i form av spagetti och köttfärssås, soppor, fläskpannkaka, falukorv i ugn och diverse repriser om och om igen. Helt okej ändå och det är väl tur att dom finns dom där ”vardagsräddarna” när hjärnan inte tänker så kulinariskt utan man bara måste ha något att ställa fram på middagsbordet.

Den här rätten har jag dock hunnit planerat lite kvällen före, just för att orka, hinna ta upp från frysen och färdigställa ett inlägg som detta.

Kyckling, pasta, parmesan och örter… krämig sås… Vad kan gå fel?😉 Det blev en riktigt god middag som verkligen uppskattades. Prova gärna!

4 port

Det här behöver du :

600 gram kycklingfilé

Smör till stekning

Nymald svartpeppar

2 msk torkad örtagårdskrydda

1/2 purjolök

2 finrivna vitlöksklyftor

1/2 msk dijonsenap

1 msk kycklingfond

5 dl creme fraiche

3 dl finriven parmesan

Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Stek i het stekpanna med smör så de får fin färg. Krydda ordentligt med nymald svartpeppar och torkad örtagårdskrydda samt en halv finhackad persilja som får steka med en stund.

Tillsätt finriven vitlök, dijonsenap, fond och creme fraiche. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen till låg och småputtra ca 10 – 15 minuter.

Tillsätt riven parmesan och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ihop med kokt pasta och garnera med extra persilja och parmesan.

Smaklig måltid!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00