Överbliven fläskfilé blev en god, krämig pastapanna

Överbliven, stekt fläskfilé kan du göra mycket gott av. Här blev det en halv bit över från nyårsafton. Har du annat överblivet kött såsom oxfilé, ryggbiff, entrecote, kanske en bit kassler, rollad kyckling etc så fungerar det alldeles utmärkt också. Här har jag bara skivat upp en fläskfilén (helstekt) tunt tillsammans med champinjoner. Kokade pastan direkt i stekpannan och blandade ner fläskfilé och svamp när pastan var al dente. Tillsatte en 3:a grädde, en matsked oxfond, salt och svartpeppar och sen fick allt koka ihop ca 5 minuter. Hur enkelt som helst och jättegott. Vill du ha lite extra syra så droppa i lite mörk balsamico och smaka av.

4 port

Det här behöver du :

250 gram barilla bavette (platt spagetti)

Ca 300 gram färdigstekt kött

1 näve champinjoner, färska eller konserverade

3 dl grädde

1 msk oxfond

Salt

Nymalen svartpeppar

Ev några droppar mörk balsamico

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan al dente direkt i stekpannan med saltat vatten. Slå av överblivet. Tillsätt skivad fläskfilé, svamp, grädde, fond och låt allt koka upp på hög värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev några droppar mörk balsamico.

Restfest när den är som bäst!😉