Årets första inlägg 2020

Nytt decennium, 2020! Hur säger ni? Tjugohundratjugo? Eller tjugotjugo? Jag har inte vant mig än men det lutar åt det sista.😉 Jag vill tacka er alla för all fin respons, för att ni följer mig här och på Instagram @kryddburken för alla kommentarer ni lämnar, mail ni skriver och för att ni alltid har en positiv inställning och framförallt att ni fortfarande hänger med mig efter snart 13 år!!! Ni är guld!❤️ Citat;-”Same procedure as last year” Jag kommer fortsätta i precis samma anda som alla tidigare år, ibland tar dock dygnets alla timmar slut, privatlivet kräver sitt ibland och då och då finns det bloggpauser av en anledning för att livet just måste få rullar på och min energi räcker inte till allt hur mycket jag än vill. Att producera recept, bilder, text och inlägg på löpande band har aldrig varit JAG och det vet ni nog vid det här laget. Ni får guldkanten av mitt största intresse vid sidan om familjen och djuren och inspiration levererar jag när jag känner att jag har något att förmedla från hjärtat och det kommer inte ändras. PUSS till er alla för er respekt och tro på mig.Varmt välkommen att följa mig ännu ett år både gamla och nya läsare./Eder Linda Kryddburken❤️

På Annandagen blev det lite uppståndelse i vår lilla by. Vi hade försökt få ner Tufsan från en tall i flera timmar då hon och Alfred (vår hankatt) hade en liten konflikt så hon klättrade upp i tallen, högre och högre… 48 timmar på över 10 meters höjd är inte djurvänligt alls och vi hade gjort allt för att locka ner henne, ställt upp stegen så högt vi kunde och klättrat, lockat med mat mm. men nej, hon var både för trött och för rädd för att klättra neråt. Vi chansade och ringde 112, och till vår glädje kom bästa teamet från Borgholms räddningstjänst inom en halvtimme och kunde ta nere henne från toppen av tallen. Vilka hjältar. Och Tufsan kommer förmodligen tänka både en och två gånger innan hon klättrar upp i något träd framöver. Det är verkligen ren goodwill som dessa brandmän kom till räddning mitt i julhelgen. Alla liv räknas och det är vi dom evigt tacksamma för.

Nere på säker mark igen! Väldigt skakig, trött och hungrig…

Och det är nog såhär hon trivs allra bäst, vår lilla bordskatt!😉

Nyår närmar sig och så många vackra buketter från familjen pryder bordet. Äntligen är tulpanerna på ingång och jag bara älskar dom!

Allan är glad när han vet att Tufsan är hemma. Är hon ute längre än ett par timmar går ha till ytterdörren och lägger sig och väntar på henne.❤️

Joline var drinkvärdinna på nyårsafton och plockade fram serien med cadillac-glasen. Det bjöds på många goda, alkoholfria drinkar med lime och citron och glittriga drinkpinnar.

Varmrätten blev plankstek med spritsat duchessemos, helstekt fläskfilé, perfekt kokta broccolibuketter, bearnaisesås och ja… Burkchampinjoner, lätt smörfrästa då jag inte hittade några färska i affären. Hur gott som helst ändå!

Plankstek till hela familjen!

Förrätt; Baguetter stekta i vitlökssmör, sallad, balsamicocreme, stekta små plommontomater och aioli.

Kanske den absolut godaste förrätt jag vet. Jo, så är det. Gillar man inte skaldjur så är detta helt magiskt slående och går hem hos både stora som små.

Dessert kommer i separat inlägg.😘

Den här bilden får avsluta årets första inlägg. En helt magisk himmel i solnedgång över vårt vackra Öjkroken. GOTT NYTT ÅR alla mina fantastiska följare och läsare. Vi kör väl några år till tycker jag!😉Jag ska ingen stans och jag hoppas ni hänger med också.