Stekpannebröd

Bland det godaste som finns till frukost! Nygräddade tunnbröd i stekpannan med extrasaltat Bregott och en god ost på… Det ska rinna och droppa av det smälta smöret, det är ju bara sååå gott. Gör dom inomhus i stekpannan eller ute på muurikkan. Är brödet slut hemma så finns alltid goda knep att ta till och detta är mitt allra bästa!😉
6 st
Det här behöver du :
1/4 pkt jäst
2½ dl mjölk (37 grader)
25 gram rumsvarmt smör
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
5 dl rågsikt
GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Slå på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt smör + sirap + salt och så mycket mjöl att du kan arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter i bunken, täckt med plastfolie.
Ta upp degen på mjölat bakbord, nu får du ta lite extra mjöl om det behövs. Dela degen i 6 delar, kavla ut med kruskavel till runda tunnbröd, ca 0,5 cm i tjocklek. Lägg i torr stekpanna på svag värme till de är klara ca 2 min på varje sida.