ANNONS
Integritet på Tailsweep

Stekpannebröd

/

Bland det godaste som finns till frukost! Nygräddade tunnbröd i stekpannan med extrasaltat Bregott och en god ost på… Det ska rinna och droppa av det smälta smöret, det är ju bara sååå gott. Gör dom inomhus i stekpannan eller ute på muurikkan. Är brödet slut hemma så finns alltid goda knep att ta till och detta är mitt allra bästa!😉

6 st

Det här behöver du :

1/4 pkt jäst

2½ dl mjölk (37 grader)

25 gram rumsvarmt smör

1 msk ljus sirap

1 tsk salt

5 dl rågsikt

GÖR SÅHÄR :

Ljumma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Slå på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt smör + sirap + salt och så mycket mjöl att du kan arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter i bunken, täckt med plastfolie.

Ta upp degen på mjölat bakbord, nu får du ta lite extra mjöl om det behövs. Dela degen i 6 delar, kavla ut med kruskavel till runda tunnbröd, ca 0,5 cm i tjocklek. Lägg i torr stekpanna på svag värme till de är klara ca 2 min på varje sida.

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00