Julmustkyckling

Vill ni prova en riktigt god, mustig kycklinggryta? Med julmust som smaksättning i såsen blir det en passande middag såhär lagom till jul. Just i såser tycker jag det är roligt att variera med olika smaksättningar. En favorit sen länge är glögg i såsen och jag vet att många av er har provat den och tycker likadant så jag länkar till det receptet HÄR. Julmust ger också en viss sötma och tillsammans med ris eller potatis och lingonsylt blev det en riktig fullträff till middag.

4 port

Det här behöver du :

500 gram kycklingfiléer

2 dl creme fraiche

3 dl julmust

1 msk grönsaksfond

1 msk kycklingfond

1 msk kinesisk soya

1 tsk malen ingefära

1 krm kanel

Khmer nymald rödpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Skär kycklingfiléerna tre gånger på längden. Bryn i het stekpanna med smör så det får fin färg.

Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sänk värmen och låt allt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Här använde jag mig av Khmer rödpeppar som har lite mer djup och hetta men det går lika bra med nymald svartpeppar.