ANNONS

Bountybollar med arrak doppade i nötchoklad

/

Det här godiset måste ni bara prova om ni älskar bounty och arraksbollar. En favorit hos mig är just arraksbollar eller ”myrstackar” som det hette när jag var liten. Älskar arrak!
Du kan göra dubbel sats av smeten och smaksätta hälften med arrakssrom och hälften utan så kan du göra både vanliga bountybollar och denna variant.😉

Ca 20st

Det här behöver du :

50 gram smält smör

100 – 120 gram riven kokos

2,5 dl florsocker

0,5 dl vispgrädde

1 äggvita

2 msk ljus sirap

1 msk vaniljsocker

1 – 1,5 tsk arraksarom (smaka av)

—-

200 gram smält mjölkchoklad

50 gram hackad mandel (kan såklart uteslutas)

GÖR SÅHÄR :

Blanda ihop alla ingredienser utom choklad och nötter. Ställ kall i kylskåp ca en timme. Rulla till 20 små bollar och lägg på en skärbräda. Om du tycker smeten är för lös kan du tillsätta mer kokos. Det beror lite på hur stor äggvitan är hur lös eller fast smeten blir. Ställ in i kylen igen under tiden du smälter chokladen.

Smält i en skål över vattenbad och blanda ner den hackade mandeln.

Doppa varje boll i chokladsmeten, placera dom på en bricka och ställ in i kylen tills de stelnat.

0
14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00