ANNONS

Fransk fläskgryta med örter, champinjoner och ris

/

Fläskgryta, en riktig vardagsfavorit som inte tar lång tid men ändå blir sagolikt god, mustig och smakrik.

Du kan använda skinkstek, picnicbog, skinkschnitzel, karré etc. Billiga råvaror som du lätt kan trollar fram en riktigt härlig middag av. Grytor med nötkött såsom kalops, boeuf bourguignon, bolognese mm kräver betydlig längre tid på spisen.

Jag har i det här receptet använt mig av skivad skinkschnitzel. (rensat frysen) Bara skurit ner den i grövre bitar och tillsammans med lök, örtkryddor, fond mm kokat ihop en otroligt god vardagsgryta.

Sen rundade jag av den med färska champinjoner och persilja. Där gör ni precis som ni vill och vad ni tycker om. Jag ÄLSKAR champinjoner och persilja.😉

@kryddburken på INSTAGRAM

För mer daglig uppdatering om mig, Kryddburken och mitt liv – missa inte mitt instagramkonto som är helt offentligt. Bara sök efter @kryddburken och följ mig även där.

Det här behöver du :

600 gram skinkschnitzel (alt. skinkstek, picnicbog, karré etc)

1 gul, finhackad lök

2 msk torkade örter (Herbes de Provence)

1 msk tomatpuré

1 msk skånsk grovkornig senap

2 msk oxfond

4 dl vatten

—-

150 gram färska champinjoner

Ett litet knippe färsk, finhackad bladpersilja

Nymalen svartpeppar

Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :

Strimla köttet grovt. Bryn i het stekpanna tillsammans med smör, lök och örtkryddor. När köttet fått fin färg och löken mjuknat, tillsätt tomatpuré, senap, fond och vatten. Låt allt koka upp och sjud på låg värme under lock ca 30 minuter. Tillsätt färska, skivade champinjoner och persilja. Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Servera med ris, pasta, bulgur, potatis.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00