ANNONS

Korvstroganoff – godaste smaksättningen

/

Dagens middagstips denna måndag blir en klassisk korvstroganoff. I min stroganoff har jag ALLTID (förutom korv) lök, dijonsenap, tomatpuré och grädde men ibland tillsätter jag även en burk krossade tomater för extra fyllighet och en gnutta oregano lyfter det hela ytterligare.

6 – 8 port

Det här behöver du :

800 gram falukorv

2 gula lök

1 msk tomatpuré

1 msk dijonsenap

2 tsk oregano

1 msk vetemjöl

1 burk krossade tomater

3 dl grädde

1 köttbuljongtärning

Örtsalt

Vitpeppar

GÖR SÅHÄR :

Skär korven i mindre bitar. Stek i stekpanna med smör tillsammans med finhackad lök tills korven fått lite färg och löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och oregano. Pudra över vetemjöl och vänd runt. Slå på krossade tomater och grädde och lägg i en buljongtärning. Låt småputtra med lock ca 10 minuter. Smaka av med örtsalt och vitpeppar.

Smaklig måltid!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00