ANNONS

Kycklingsallad med turkiska smaker

/

Här hemma gör vi ofta kycklingsallad till matlådor som kan ätas kalla. Det är himla smidigt då både Nicke o Joline (

som numera har praktik ett par dagar varje vecka)

jobbar inom entreprenad/flytt/lastbilsbranschen och då vet dom aldrig vart dom befinner sig vid lunchtid, om det finns tillgång till micro att värma maten eller är iväg på resande fot och inte hinner stanna för lunch. Denna kycklingsallad skiljer sig lite från dom jag ”brukar” göra då jag här har influerats av det turkiska köket. Isbergssallad, färsk bladspenat och ruccola går helt bort. Istället använder jag rejält med persilja som ”sallad”. Jag finhackar den tillsammans med färska plommontomater, lök och sumak-krydda som är både syrlig och fräsch.Sen har jag jag lagt till turkiskt paprika, eller sivri som den heter. Lång smal, grön ibland gul, lite kryddig och mer smakrik än vanlig paprika men med en liten, och då menar jag liten gnutta hetta så här kan man med fördel skiva den utan att behöva gröpa ur fröna. Sååå god som ren grönsak också, superkrispig och har blivit min favorit till dippsås bland annat.

Ett rejält knippe bladpersilja och likaså sivri har jag hittat på Netto till väldigt bra pris, så kika där om ni inte hittar.

8 port

Det här behöver du :

6 port kokta makaroner

2 helstekta och urbenade kycklingar

2 msk olivolja

2 tsk D’elidas chilisås

Trocomare örtsalt paprika

Salladen :

4 hela plommontomater

2 gula lök

3 sivri paprika (eller en vanlig grön)

1 rejält knippe bladpersilja (ca 3 dl finhackad)

1 msk sumak

GÖR SÅHÄR :

Koka makaronerna al dente. Skölj i kallt vatten. Blanda kycklingköttet med olivolja, d’elidas chilisås och örtsalt och rör ihop med makaronerna.

Finhacka alla ingredienser till salladen och vänd ner. Smaka av med ev mer örtsalt och eller sumak.

Servera, fyll matlådor och njut. He behövs absolut ingen dressing eller sås till. Hur god som helst.

Smaklig måltid!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00