Carbonara med champinjoner

Fredagsmiddag deluxe råkade det bli. Utan att ens hunnit helghandla så serverades den godaste pastan av kylskåpsrester och såklart lite trolleri.😉

Idag blev det både brödbak efter paltkoket i måndags då jag sparade spad till två limpor. Hur gott är inte det??

Två limpor paltbröd. Nyss uttagna ur ugnen och penslade med sirap.

Och rimmat fläsk blev också över från palten så den fick bli till en god carbonara idag. Ja… Sen råkade jag ha en låda med lite färska champinjoner också så dom fick åka med. När vissa varor sjunger på sista versen så kan man skapa dom mest fantastiska maträtter för en billig peng och dessutom utan att behöva slänga mat.

Trevlig helg på er❤️

Berätta gärna vad ni brukar äta på fredagar?

4 – 6 port

Det här behöver du : 
4 port kokt pasta (barilla bavette)

200 gram rimmat sidfläsk

100 gran färska champinjoner

150 gram riven parmesanost

2 äggulor

1 dl pastavatten

Nymalen Khmer svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 

Koka pastan al dente. Skär fläsket i strimlor. Fräs på och knaperstek det i stekpannan. Tillsätt skivade färska champinjoner och vänd runt. Lyft över den kokta pasta i stekpannan. Tillsätt parmesan och äggulor. Slå över ca en deciliter av pastavattnet också. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen. Rör om och servera. (hade två kvistar persilja också så de fick bli det lilla extra på toppen)😉

Snåla inte med svartpepparn. Smaklig måltid och trevlig helg önskar jag er.