ANNONS

Pannbiff med pepparsås och potatismos

/

Nu är äntligen

Ölands Skördefest

igång! Vädret är strålande och vi är laddade. Imorgon på dan blir det en sväng till torget i Borgholm, bara för att strosa runt i atmosfären och känna in stämningen. På lördag åker vi norrut och tillbringar eftermiddag och kväll på Bödasågens Allhandel som bland annat har en stor veteranlastbils-utställning, skörderally och liveshow.

Söndag får det bli Ekerums matmarknad i vanlig ordning. Det ska bli jättekul och ön har redan fyllts på ordentligt med sugna skördefestfirare. Följer ni länken ovan så ser ni program och tider för alla dagar och allt ni behöver veta om ni ska besöka ön. Bästa tiden på året så missa inte detta tillfälle om ni har möjlighet.

Dagens middagstips blir en klassisk husmans med supersaftiga pannbiffar, en kryddig, god pepparsås och hemmagjort potatismos. Bra uppladdning inför helgen.😉

Hoppas vi ses!

ca 10 st biffar 

Det här behöver du : 

800 gram blandfärs 

2 ägg 

2 msk potatismjöl

2 msk kalvfond 

1 dl vatten 

1 dl havregryn 

1 msk bostongurka 

1 tak sambal oelek

Svartpeppar 

GÖR SÅHÄR : 

Blada färsen med samtliga ingredienser. Forma till 10 stycken bollar med lätt fuktade händer. Platta till lätt och stek i smör på medelvärme.

Pepparsås : 

2 msk smör

1,5 msk vetemjöl 

4 dl vatten 

2 msk kalvfond 

1 tsk mortlad grönpeppar i lag

1 tsk mortlad svart, vit och rosépeppar 

2 dl grädde 

1 msk äppelmos

Salt 


GÖR SÅHÄR : 

Smält smöret och tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd på med vatten under tiden du vispar. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 – 20 minuter. Smaka av. 

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00