BLT smörgåstårta

Jolines födelsedag igår!❤️ 17år är hon nu vår ”lilla” prinsessa. Några av födelsedagspresenterna har hon redan fått ett par veckor i förskott, bland annat en bilnyckel med tillhörande Volvo V70 och en kattunge.😉 Vi firade henne tillsammans med familj och släkt och hade en supermysig kväll.

Hennes önskemiddagen i år blev en BLT smörgåstårta. Bacon/Lettuce/Tomato. Självklart så fixar vi det. Sen ville hon själv göra efterrätts-tårtan och där trollade hon ihop en banoffeetårta med diam, banan, dulce de leche och grädde. Sååå god!

Jag har tidigare lagt upp recept på Club sandwich smörgåstårta, den innehåller även kyckling, det receptet hittar ni HÄR!

10-12 bitar (3 lager)

Det här behöver du :

8 halvmånar hönökaka

6 pkt bacon (120 gram)

Trocomare örtsalt

Svartpeppar

400 gram Hellmans majonäs (1 stor burk)

5 dl creme fraiche

1 dl soltorkade tomater i marinad

2 stora, färska plommontomater

Ca 8 skivor ost (port salut)

1/2 huvud isbergssallad

1 näve blandade körsbärstomater

GÖR SÅHÄR :

Börja med att steka bacon knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Jag lägger dom på en ugnsplåt och steker i ugnen på 200 grader. Klipp det sedan i mindre, finare bitar när det torkat. Baconet ska fördelas på två lager samt räcka till lite garnering på toppen så glöm inte att spara lite det.

Rör ihop grundröran med majonäs och creme fraiche, smaka av med örtsalt och några varv med pepparkvarnen.

Blanda ihop de tre fyllningarna i varsin skål. Spara lite av grundröran som ska täcka tårtan runtom och ovanpå. Skulle det ta slut så tillsätt mer majonäs till just att täcka tårtan. Fyllningarna ska vara riktigt saftiga så snåla inte.

Bred varje hönökaka med bregott före fyllningen och lägg ihop lager för lager.

Täck tårtan med grundröra. Fäst ostskivor runtom. Jag använder färdigskivad port salut.

Toppa med finskuren isbergssallad, halverade körsbärstomater och knaperstekt bacon. Servera!😋

Lager 1;

Grundröra + finhackade soltorkade tomater

Lager 2;

Grundröra + hälften av bacon + hälften av isbergssalladen (finstrimlad/hackad)

Lager 3;

Grundröra + hälften av bacon + 2 finhackade färska plommontomater

Jolines egna banoffee-tårta!

  1. Kay skriver:

    great recipe too. Cheers

  2. Kay skriver:

    These are really great images of your creations. Very impressed with your site. Cheers

  3. Hanna skriver:

    Grattis Joline! 🥳

    Vad tårtorna ser goda ut!! Måste provas! Hoppas receptet på Jolines tårta också kommer 😄

    Haha och jag minns hästtårtan du gjorde till henne! Håller med Emma, tiden bara springer iväg!

  4. Emma skriver:

    Vad gott!! 😋
    Grattis till Joline!

    Jag har följt dig så länge att jag minns när du gjorde en fjärilstårta till hennes födelsedag…..herregud vad tiden går.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..