ANNONS

Höstens lövbiffsgryta

/

Jag är inte ensam om att laga grytor just nu när hösten knackar på dörren. Men jag har en liten ”crawings” så som jag ofta får och snöar in totalt på.

Har snart gått igenom allt på instaflödet som finns, och blir bara mer och mer sjukt sugen på bara grytor, heta chilisåser och krispiga grönsaker. Jag till och med drömmer om köttgrytor på nätterna. Just nu är det nötköttgrytor, tomatbaserade och med klar buljong. Inga mejeriprodukter.

Det jag ville få fram med det här receptet var en blandning av biff i stark sås, en fransk bouef bourguignon och en svensk kalops. Och det blev så gott!!!😉

Mild men mustig vardagsgryta som passar alla och blev väldigt omtyckt här hemma.

8 port

Det här behöver du :

600 gram skivad lövbiff

2 gula lök

2 msk tomatpuré

1 burk hela tomater + 2 burkar vatten

4 lagerblad

3 msk grönsaksfond

3 msk oxfond

1 msk söt malen paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 burk champinjoner + spadet

Trocomare örtsalt och svartpeppar

Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :

Skär köttet i strimlor eller mindre bitar. Finhacka lök och fräs ihop i en rymlig gryta tillsammans med tomatpuré. När kött och lök fått fin färg, slå i en burk hela tomater samt två burkar vatten. Tillsätt lagerblad, fond, paprika och chilipulver. Låt koka upp och mosa sönder tomaterna ned en träslev mot kanten. Lägg på lock och låt sjuda på medelvärme ca 2 timmar. Tillsätt champinjonerna och spadet. Smaka av med örtsalt och peppar. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten till önskad konsistens. Servera med jasminris.

Smaklig måltid!

1
20

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00