Hemmagjord kycklinggyros

Kebab och gyros är bland det absolut godaste i snabbmatsväg jag vet. Idag råkar det vara kebabens dag så jag bjuder på en riktig favorit – kycklinggyros. Dönerkebab eller gyros, gjord på malt kött, skivad kött, färs, vegetarisk, shishkebab etc, de faller alla in under kebabens dag tycker jag så välj din egen favorit. Tillaga eller köp, ät och njut!

Här får ni mitt recept på extra god hemmagjord kycklinggyros.

Till 4 port :

4 kycklingfiléer frysta

Kryddning;

2 msk malen, söt paprikapulver

1 msk lökpulver

1 msk vitlökspulver

2 krm malen vitpeppar

1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor medan köttet fortfarande är lite fryst. Blanda ihop kryddorna och slå över. Vänd runt väl. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på hög värme till den precis blivit genomstekt. Servera med valfria tillbehör. I pitabröd, med pommes eller som sallad. Och självklart den goda kebabsåsen till.

VÄRLDENS GODASTE KEBABSÅS!

1 sats (räcker till minst 4 port + lite extra)

2 dl creme fraiche

1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt

½ dl FANTA 

2 tsk tomatpuré

2 tsk sambal oelek

2 rivna vitlöksklyfta

2 tsk oregano

1 krm cayennepeppar

Salt & vitpeppar

Mjölk att späda med till lagom konsistens

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och vitpeppar. Späd såsen med mjölk till den konsistens du vill ha. Jag vill gärna inte ha den för trögflytande utan mer rinnig. Förbered den gärna dagen innan och låt den stå till sig i kylskåp före servering.

Skär kycklingen i tunna skivor medan det fortfarande är lite fryst så går det lättare.

Blanda med kryddorna och stek på hastigt i het stekpanna med lite olja.

Servera med pommes, sallad och kebabsås.

LOADING..