Ugnspannkaka med fläsk som i skolan

Är det fler än jag som gillade skolans ugnspannkaka? De jag fick i skolan var liksom mer ”kokt” än ugnsbakade. Ingen frasig, luftig yta. Fläsket inuti var skuret i små, små tärningar. Jag gillade dom, men en del tyckte att det var rena skosulor. Men här kommer iallafall min version på skolan ugnspannkaka.

Hemligheten är att den ugnsbakas på låg värme i cirka en timme.

6 port

Det här behöver du :

400 gram rimmat sidfläsk

6 dl vetemjöl

1 liter mjölk

5 ägg

2 tsk salt

GÖR SÅHÄR :Välj en ugnsform med höga kanter, ca 30*40cm i diameter. Skär fläsket i mindre strimlor och lägg ner i ugnsplåten. Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut formen. Vispa ihop ingredienserna till smeten. Först mjölet och vispa sedan ner mjölk lite i taget tills att det inte finns några klumpar. Vispa sist ner äggen. Salta. Slå smeten över det brynta fläsket i formen. Ställ in i ugnen igen men sänk värmen till 140 grader. Låt gräddas ca 1-1,5 timme tills pannkakan inte är ”dallrig” i mitten. Beror lite på storleken på din form. Ta ut och låt svalna lite före servering.

Smaklig måltid!

5
32

Bara pasta och lite till!

När man ibland blir så sjukt sugen på bara PASTA! Pasta och typ ingenting mer. Inte carbonara, inte med köttfärssås, inte med tomater och inte med något tillbehör alls då är detta den rätta pasta-boosten. Koka pastan 2 min kortare än det står på paketet och använd precis vilken pasta ni vill

(jag använde tagliatelle)

men slå inte av vattnet än. Ta bara bort kastrullen från plattan och ställ dit en rymlig stekpanna. Smält rikligt med smör, finhacka ett par vitlöksklyftor. Rör ner en burk färskost. Rör om och vänd ner pastan och lite av pastavattnet. Pressa över en halv citron. Sen kryddar jag lite extra med salt och nymalen svartpeppar och river över parmesan. Klart!😉 Har du färsk basilika i nån kruka hemma så släng ner det också.

Nykokt pasta med färskost, vitlök, citron, peppar, parmesan… Så galet enkelt och vansinnigt gott! GÖR – säger jag bara!

Det här behöver du :

4 port kokt pasta (tagliatelle)

—–

3 msk smör

4 finhackade vitlöksklyftor

200 gram Philadelphiaost

Ca 2 dl pastavatten

1/2 pressad citron

Salt och nymalen svartpeppar

2 dl riven parmesan

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan enligt förpackningen men ta av den från plattan 2 minuter innan den är klar. Låt den stå i pastavattnet sålänge. Ställ en rymlig stekpanna på samma platta som nu redan är varm. Hetta upp smör och tillsätt vitlök och låt den brynas i nån minut. Sänk värmen till låg. Rör ner en burk philadelphiaost. Tillsätt pastan och 2 dl av pastavattnet och vänd runt. Pressa över en halv citron. Salt, svartpeppar och riven parmesan över. Servera!

0
27

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2019

Tävligen är avgjord och rösterna räknade. Årets finaste sommartårta 2019 är avgjord.

Grattis nummer 16 – Helena Campbell-Westlind!

Kontakta mig på kryddburken@telia.com med din postadress så kommer en liten present i brevlådan inom kort.

Stort tack till övriga som bidragit med otroligt fina, vackra, kreativa och frestande tårtor. Vi kör igen nästa sommar.😉

10
14