ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnspannkaka med fläsk som i skolan

/

Är det fler än jag som gillade skolans ugnspannkaka? De jag fick i skolan var liksom mer ”kokt” än ugnsbakade. Ingen frasig, luftig yta. Fläsket inuti var skuret i små, små tärningar. Jag gillade dom, men en del tyckte att det var rena skosulor. Men här kommer iallafall min version på skolan ugnspannkaka.

Hemligheten är att den ugnsbakas på låg värme i cirka en timme.

6 port

Det här behöver du :

400 gram rimmat sidfläsk

6 dl vetemjöl

1 liter mjölk

5 ägg

2 tsk salt

GÖR SÅHÄR :Välj en ugnsform med höga kanter, ca 30*40cm i diameter. Skär fläsket i mindre strimlor och lägg ner i ugnsplåten. Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut formen. Vispa ihop ingredienserna till smeten. Först mjölet och vispa sedan ner mjölk lite i taget tills att det inte finns några klumpar. Vispa sist ner äggen. Salta. Slå smeten över det brynta fläsket i formen. Ställ in i ugnen igen men sänk värmen till 140 grader. Låt gräddas ca 1-1,5 timme tills pannkakan inte är ”dallrig” i mitten. Beror lite på storleken på din form. Ta ut och låt svalna lite före servering.

Smaklig måltid!

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00