ANNONS

Bara pasta och lite till!

/

När man ibland blir så sjukt sugen på bara PASTA! Pasta och typ ingenting mer. Inte carbonara, inte med köttfärssås, inte med tomater och inte med något tillbehör alls då är detta den rätta pasta-boosten. Koka pastan 2 min kortare än det står på paketet och använd precis vilken pasta ni vill

(jag använde tagliatelle)

men slå inte av vattnet än. Ta bara bort kastrullen från plattan och ställ dit en rymlig stekpanna. Smält rikligt med smör, finhacka ett par vitlöksklyftor. Rör ner en burk färskost. Rör om och vänd ner pastan och lite av pastavattnet. Pressa över en halv citron. Sen kryddar jag lite extra med salt och nymalen svartpeppar och river över parmesan. Klart!😉 Har du färsk basilika i nån kruka hemma så släng ner det också.

Nykokt pasta med färskost, vitlök, citron, peppar, parmesan… Så galet enkelt och vansinnigt gott! GÖR – säger jag bara!

Det här behöver du :

4 port kokt pasta (tagliatelle)

—–

3 msk smör

4 finhackade vitlöksklyftor

200 gram Philadelphiaost

Ca 2 dl pastavatten

1/2 pressad citron

Salt och nymalen svartpeppar

2 dl riven parmesan

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan enligt förpackningen men ta av den från plattan 2 minuter innan den är klar. Låt den stå i pastavattnet sålänge. Ställ en rymlig stekpanna på samma platta som nu redan är varm. Hetta upp smör och tillsätt vitlök och låt den brynas i nån minut. Sänk värmen till låg. Rör ner en burk philadelphiaost. Tillsätt pastan och 2 dl av pastavattnet och vänd runt. Pressa över en halv citron. Salt, svartpeppar och riven parmesan över. Servera!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00