Citronlax på salladsbädd med parmesan och vitlöksdressing

Helgens godaste och förmodligen enklaste recept. Detta rekommenderar jag VARMT dessa varma dagar.

Både fräscht, krämigt och gott med fin syrlighet. Kan med fördel ätas både ljummen som kall. Högtrycksvärmen verkar vara på ingång så nu får man planera maträtter som går fort, är svala, fräscha och går att äta kalla och glöm för guds skull inte att fylla frysen med iskuber så du har ett läskande glas med isvatten till maten.

Ni ser ju på receptet att detta är inget avancerat så köp hem ett 4-pack laxfiléer och laga till. Jag lovar ni kommer älska det.😉

Trevlig helg allihopa!

2 port

Det här behöver du :

4 laxfiléer

Smör

Salt

Citronpeppar

2 msk citronsaft

Dressing :

2 dl finriven parmesan

2 dl creme fraiche

2 msk majonäs

2 finhackade schalottenlök

1 knippe finhackad gräslök

1 finriven vitlöksklyfta

Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :

Börja med att röra ihop dressingen. Finriven parmesan. Blanda med creme fraiche, majonäs, schalottenlök, gräslök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåp så länge.

Skär laxen i kuber, stek i stekpanna med smör. Krydda med salt, citronpeppar och avsluta med att pressa över 2 msk citronsaft.

Montera på ett stort fat på salladsbädd och servera med dressing och stekta citroner. Sätt er i skuggan med varsin gaffel, ät och njut!

1
14

Rösta på årets finaste sommartårta 2019

Då var det äntligen dags för röstning! Detta året har jag fått in hela 40 st helt otroligt fina sommartårtor.

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!

Stort tack till alla som skickat in. Och ni ska veta att det inte bara är proffsiga-mästar-tårtor som får delta utan precis ALLA som gjort en sommartårta av något slag. Ung som gammal, erfaren, amatör eller proffs. Tävlingen är till för er som älskar tårtor helt enkelt!😉

  • Som vanligt så är det kommentarsfältet som gäller för RÖSTNINGEN, ingen annan stans.
  • EN röst per person och kommer det in flera röster från samma IP-adress räknar jag den som en.
  • Kommentar med diskriminerande innehåll tas omedelbart bort.
  • Uppge nummer och namn på den tårta du röstar på. (Nummer och namn står UNDER varje tårtbild)
  • Röstningen är öppen fram till och med söndag 4:e augusti.

Vinnaren av årets finaste sommartårta får förutom äran och publicitet (samt presentation av blogg/hemsida om så önskas) ett hemligt paket direkt från mig!❤️

Lycka till allihop!

1. Britt-Inger Lundberg

2. Camilla Engström

3. Johanna Jansson Norberg

4. Axel Bremer

5. Siri Frykelius

6. Karolin Strandhag

7. Malin Ferrin

8. Carina Lindblad

9. Carina Nordin

10. Jeanette Nygård

11. Therese Sirsjö

12. Weronica Silfverling

13. Lena

14. Christel Moe

15. Camilla Norreby

16. Helena Campbell-Westlind

17. Jaana Tinell

18. Rebecka Holley

19. Titti Skarp

20. Sofie Blidner Erneholm

21. Jeanette Edelberg

22. Theresia Sandahl

23. Annika Andersson

24. Jerker Nilsson

25.

Angeliki Goulias

26. Lina Johansson

27. Kristina Viksten

28. Ida Andersson

29. Martina Johansson

30. Linda Jonsson

31. Josefine Isaksson

32. Ann-Therese Breitner

33. Sara Fredriksson

34. Gunilla Westh

35. Felicia Myrstrand

36. Madeleine Bergman

37. Nathalie Teodorson

38. Jenny Falk

39. Rebecka A

40. Milla Welander

260
20

Kall tonfiskröra som passar till baguette, smörgåstårta, bakpotatis och pastasallad!

Är ni som jag som ofta gör röror av olika slag? Jag älskar röror som går snabbt att svänga ihop och lätt att variera med vad man nu är sugen på. Den här tonfiskröran är en stående favorit på nyrostat bröd på morgnarna. Men precis lika god att fylla i en baguette och ta med sig ut i skogen, till stranden eller som lättare lunch.

Vill man ha röran till middag är den himla god att fylla en bakad potatis med, eller röra ut i en pastasallad. Just att det går att variera den, till och med som fyllning i smörgåstårta så är det ett säkert kort. Jag som heller inte är så förtjust i vare sig fisk eller skaldjur kan ibland längta efter just den här!😉

Har du något riktigt gott tips på röra du ofta gör?

Det här behöver du :

1 burk tonfisk i vatten

5 kokta ägg

5 finhackade salladslök

2,5 dl creme fraiche

1 dl majonäs

1 tsk D’Elidas chilisås

Citronpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Vänd ner en burk tonfisk i en skål. Låt vattnet rinna av innan.

Koka äggen. (Jag tycker det är gott om gulan är lite lös) Låt svalna. Skala och finhacka. Rör ihop med tonfisken, lök, creme fraiche, majonäs och chilisås.

Smaka av med citronpeppar och salt. Snåla inte med citronpeppar, det ger så otroligt god smak. Förvara i burk med tätslutande lock.

Håller sig 3 dagar i kylskåp.

3
11