Citronlax på salladsbädd med parmesan och vitlöksdressing
Helgens godaste och förmodligen enklaste recept. Detta rekommenderar jag VARMT dessa varma dagar.
Både fräscht, krämigt och gott med fin syrlighet. Kan med fördel ätas både ljummen som kall. Högtrycksvärmen verkar vara på ingång så nu får man planera maträtter som går fort, är svala, fräscha och går att äta kalla och glöm för guds skull inte att fylla frysen med iskuber så du har ett läskande glas med isvatten till maten.
Ni ser ju på receptet att detta är inget avancerat så köp hem ett 4-pack laxfiléer och laga till. Jag lovar ni kommer älska det.😉
Trevlig helg allihopa!
2 port
Det här behöver du :
4 laxfiléer
Smör
Salt
Citronpeppar
2 msk citronsaft
Dressing :
2 dl finriven parmesan
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
2 finhackade schalottenlök
1 knippe finhackad gräslök
1 finriven vitlöksklyfta
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Börja med att röra ihop dressingen. Finriven parmesan. Blanda med creme fraiche, majonäs, schalottenlök, gräslök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåp så länge.
Skär laxen i kuber, stek i stekpanna med smör. Krydda med salt, citronpeppar och avsluta med att pressa över 2 msk citronsaft.
Montera på ett stort fat på salladsbädd och servera med dressing och stekta citroner. Sätt er i skuggan med varsin gaffel, ät och njut!