Rösta på årets finaste sommartårta 2019

Då var det äntligen dags för röstning! Detta året har jag fått in hela 40 st helt otroligt fina sommartårtor.

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!

Stort tack till alla som skickat in. Och ni ska veta att det inte bara är proffsiga-mästar-tårtor som får delta utan precis ALLA som gjort en sommartårta av något slag. Ung som gammal, erfaren, amatör eller proffs. Tävlingen är till för er som älskar tårtor helt enkelt!😉

  • Som vanligt så är det kommentarsfältet som gäller för RÖSTNINGEN, ingen annan stans.
  • EN röst per person och kommer det in flera röster från samma IP-adress räknar jag den som en.
  • Kommentar med diskriminerande innehåll tas omedelbart bort.
  • Uppge nummer och namn på den tårta du röstar på. (Nummer och namn står UNDER varje tårtbild)
  • Röstningen är öppen fram till och med söndag 4:e augusti.

Vinnaren av årets finaste sommartårta får förutom äran och publicitet (samt presentation av blogg/hemsida om så önskas) ett hemligt paket direkt från mig!❤️

Lycka till allihop!

1. Britt-Inger Lundberg

2. Camilla Engström

3. Johanna Jansson Norberg

4. Axel Bremer

5. Siri Frykelius

6. Karolin Strandhag

7. Malin Ferrin

8. Carina Lindblad

9. Carina Nordin

10. Jeanette Nygård

11. Therese Sirsjö

12. Weronica Silfverling

13. Lena

14. Christel Moe

15. Camilla Norreby

16. Helena Campbell-Westlind

17. Jaana Tinell

18. Rebecka Holley

19. Titti Skarp

20. Sofie Blidner Erneholm

21. Jeanette Edelberg

22. Theresia Sandahl

23. Annika Andersson

24. Jerker Nilsson

25.

Angeliki Goulias

26. Lina Johansson

27. Kristina Viksten

28. Ida Andersson

29. Martina Johansson

30. Linda Jonsson

31. Josefine Isaksson

32. Ann-Therese Breitner

33. Sara Fredriksson

34. Gunilla Westh

35. Felicia Myrstrand

36. Madeleine Bergman

37. Nathalie Teodorson

38. Jenny Falk

39. Rebecka A

40. Milla Welander

260
20

Kall tonfiskröra som passar till baguette, smörgåstårta, bakpotatis och pastasallad!

Är ni som jag som ofta gör röror av olika slag? Jag älskar röror som går snabbt att svänga ihop och lätt att variera med vad man nu är sugen på. Den här tonfiskröran är en stående favorit på nyrostat bröd på morgnarna. Men precis lika god att fylla i en baguette och ta med sig ut i skogen, till stranden eller som lättare lunch.

Vill man ha röran till middag är den himla god att fylla en bakad potatis med, eller röra ut i en pastasallad. Just att det går att variera den, till och med som fyllning i smörgåstårta så är det ett säkert kort. Jag som heller inte är så förtjust i vare sig fisk eller skaldjur kan ibland längta efter just den här!😉

Har du något riktigt gott tips på röra du ofta gör?

Det här behöver du :

1 burk tonfisk i vatten

5 kokta ägg

5 finhackade salladslök

2,5 dl creme fraiche

1 dl majonäs

1 tsk D’Elidas chilisås

Citronpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Vänd ner en burk tonfisk i en skål. Låt vattnet rinna av innan.

Koka äggen. (Jag tycker det är gott om gulan är lite lös) Låt svalna. Skala och finhacka. Rör ihop med tonfisken, lök, creme fraiche, majonäs och chilisås.

Smaka av med citronpeppar och salt. Snåla inte med citronpeppar, det ger så otroligt god smak. Förvara i burk med tätslutande lock.

Håller sig 3 dagar i kylskåp.

3
11

Köttfärslimpa med champinjonsås

Köttfärslimpa serverad med färskpotatis, nyskördade små morötter, en riktigt god champinjonsås och självklart lingonsylt. Så fulländade smaker av äkta husmanskost. Kan inte bli bättre när sommar-Sverige bara levererar regn o rusk.😉

Eller är värme på ingång? Jag tycker det var inte länge sen SMHI varnade för ”afrikavärme” och att folk kommer fara illa och måste tänka på vätskeintag mm. Men vart tog den där värmen vägen egentligen?

Jag klagar i alla fall inte, det är ganska behagligt med en sval sommar då minnen från fjolåret ännu sitter kvar. Man orkade ju knappt äta nånting förutom isbitar och iskallt vatten, och det söktes verkligen febrilt på bloggen efter lätta luncher som kunde ge energi utan onödig ansträngning och gärna kalla rätter. Så visst blir det kontraster att nu stå och koka sås och laga husmanskost mitt i juli.Receptet på den här köttfärslimpan är en favorit. Jag blandar med havregryn för att få lite ”frasighet”. Potatismjöl och ägg för att binda ihop så den går att skära i fina skivor utan att smula sönder. Kycklingfond och sambal oelek för lite sting på det hela.

Det lyfter smaken avsevärt utan att bli för hett. Inga konstigheter. Och som avslutning penslar jag alltid mina köttfärslimpor med antingen en flytande fond. Touch of Taste oxfond eller med en BBQ-glaze, men det går också bra med bara ketchup utblandat med lite soya. Det blir en fin färg och krispig yta.

Champinjonsåsen är ett gammalt recept jag har skrivit om tidigare fast här utan vitt vin. Så galet god. Prova, prova och passa på nu när vädret tillåter. 😀

6 port

Det här behöver du :

1,8 kg blandfärs

1,5 dl havregryn

2 ägg

2 msk potatismjöl

0,5 dl vatten

5 msk kycklingfond

1 msk sambal oelek

Salt och vitpeppar

Oxfond till pensling

GÖR SÅHÄR :

Blanda ihop samtliga ingredienser utom oxfond i en rymlig bunke. Ställ smeten i kylskåpet en halvtimme. Forma sedan två avlånga limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla limporna med oxfond. Stek i ugnen 175 grader, ca 35 a 40 minuter.

Låt svalna något innan du skär upp. Jag får ut ca 8-10 skivor per limpa.

Champinjonsås :

500 gram färska champinjoner

2 finhackade salladslök

1 hel vitlök solo

1 msk tomatpuré

1 tsk worcestershiresås

3 msk kycklingfond

3 dl vatten

2 dl grädde

Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Pensla champinjonerna med en bakpensel för att få bort ev. smuts och jord. Skär champinjonerna i skivor. Smält lite smör i en kastrull och fräs på champinjonerna. Tillsätt hackad lök, vitlök och tomatpuré. Låt allt få fräsa ihop. Slå på kycklingfond, worcestershiresås, vatten och grädde. Låt såsen småputtra ca 15 – 20 minuter på låg värme utan lock. Vispa då och då. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten om du vill ha tjockare konsistens. Smaka av med salt & peppar.

Smaklig måltid!

2
27