Kall tonfiskröra som passar till baguette, smörgåstårta, bakpotatis och pastasallad!

Är ni som jag som ofta gör röror av olika slag? Jag älskar röror som går snabbt att svänga ihop och lätt att variera med vad man nu är sugen på. Den här tonfiskröran är en stående favorit på nyrostat bröd på morgnarna. Men precis lika god att fylla i en baguette och ta med sig ut i skogen, till stranden eller som lättare lunch.

Vill man ha röran till middag är den himla god att fylla en bakad potatis med, eller röra ut i en pastasallad. Just att det går att variera den, till och med som fyllning i smörgåstårta så är det ett säkert kort. Jag som heller inte är så förtjust i vare sig fisk eller skaldjur kan ibland längta efter just den här!😉

Har du något riktigt gott tips på röra du ofta gör?

Det här behöver du :

1 burk tonfisk i vatten

5 kokta ägg

5 finhackade salladslök

2,5 dl creme fraiche

1 dl majonäs

1 tsk D’Elidas chilisås

Citronpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Vänd ner en burk tonfisk i en skål. Låt vattnet rinna av innan.

Koka äggen. (Jag tycker det är gott om gulan är lite lös) Låt svalna. Skala och finhacka. Rör ihop med tonfisken, lök, creme fraiche, majonäs och chilisås.

Smaka av med citronpeppar och salt. Snåla inte med citronpeppar, det ger så otroligt god smak. Förvara i burk med tätslutande lock.

Håller sig 3 dagar i kylskåp.

LOADING..