ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sås till grillat? Prova min goda american hot sås som du snabbt rör ihop själv!

/

Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret. En hemmagjord grillsås/dressing/dip är aldrig fel. Ställ fram en rejäl skål på bordet så kan alla ta så mycket dom vill och till vad dom vill. Den är god till det nygrillade köttet, som dip till chips eller till baguetter att bara doppa i vid sidan om. Funkar till allt och är en riktig favorit.

Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Den är ett måste till sommaren och jag har precis lagt in en ny beställning på kryddlandet.se på några extra flaskor.

Hettan i receptet justerar du själv efter eget tycke och smak förstås. Dock så ger chilisåsen väldigt mycket smak, inte bara hetta så uteslut den inte helt.

Gör en rejäl sats när du ändå håller på, den håller en vecka i kylskåpet.😉

Det här behöver du :

5 dl creme fraiche

3 dl gräddfil

1 dl tomatpuré

1 dl sweet chilisås

2 msk mörk balsamvinäger

2 – 4 msk D’Elidas chilisås (gul)

3 msk malen, söt paprika

1 msk torkad oregano

2 tsk chilipulver

2 tsk lökpulver

2 tsk vitlökspulver

GÖR SÅHÄR :

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen i god tid. (D’Elidas sås och chilipulver får du justera själv och smaka av hur mycket du vill ha. Det här är mina mått)

Den får gärna stå i kylskåpet över natten så smakerna framträder ordentligt. Smaka av med salt och peppar om det behövs före servering.

Nyfiken-Allan skulle kunna äta småspik och spillolja bara det är något han kan tugga på. Han är alltid med på ett hörn när det vankas mat.😉

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00