ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köksbaren på Lundegårds camping – Hett Ölandstips!

/

Nu närmar sig midsommar med stora kliv! Öland fylls på med köande turister över bron, det blir mer trängsel i butikerna och de året-runt-bodda ölänningarna blandas snabbt ihop med turisterna i de lokala Ica-butikerna. Som en regnbågssmoothie deluxe!

Plötsligt känner man ingen??!?😉 Dit man alltid åker och handlar till vardags förvandlas till ett inferno av okända, stressade och ja, faktiskt väldigt högljudda och irriterade ”icke-öbor”. Har alltid undrat varför alla har så ofantligt bråttom hela tiden, måste knuffas och trängas när dom har just SEMESTER?!

På sätt och vis är det ju bra att turistnäringen frodas men nog är det himla skönt att bara strosa runt i sin gamla hederliga Ica-butik och byta ett par ord med Harry i grannbyn eller prata strunt vid frysdisken med kassörskan.

Hur som så vet jag att många turisterna inte alls har lika bråttom, är lika stressade eller irriterade. De finns dom som verkligen njuter av sin semester och tar tillvara på varje ögonblick så då ska jag passa på att tipsa om en restaurang där du får både god mat och service, blir trevligt bemött och kan lugnt sitta och njuta i en härlig, rymlig atmosfär här på Öland.

Restaurang KÖKSBAREN. Belägen på Lundegårds camping ett par kilometer norr om Köpingsvik, lätt att hitta till och tydligt skyltat från väg 136.

Konceptet är enkelt. Kom som du är, direkt från poolen i badrock och tofflor, lunchpaus i jobbarbyxor eller uppklädd för en finmiddag. Det är en avslappnad atmosfär med rustik inredning, stora sällskapsutrymmen både utomhus och inne så man behöver inte trängas. Den stora verandan mot väster bjuder framåt kvällen på en underbar vy över den vackra öländska solnedgången.

Maten är enkel men otroligt vällagad och med riktigt fina smaker. Lunch och kvällsbuffé som bjuder på husmanskost och bistro med det lilla extra, och en rejäl salladsbuffé ingår. Kryddningarna på tillbehör och såser var en höjdare, som jag reagerade på.

Någon här kan sin sak.

Utöver detta som alternativ finns de hembakade pizzorna och under sommaren bjuds det även på temakvällar såsom tacobuffé, grillbuffé, räkafton, pizzabuffé mm.

Sen har vi mjukglassbuffén också som även den ingår i priset. Spritsa själv direkt från mjukglassmaskinen, välj topping och strössel. Ät och njut. Kaffe och kaka ingår också. Fullständiga rättigheter.

Jag tror väldigt många känner sig mer än nöjda efter ett besök på Köksbaren. Både stora som små. Det gjorde vi iallafall.

Aktuell information om meny, underhållning, temakvällar mm hittar man på deras facebooksida HÄR!

Magnus Holst kan utan tveka vara både stolt och nöjd med sin satsning på den nyrenoverade och mysiga restaurang han bjuder in till. Här finns kundkänslan i hjärtat och man känner sig väldigt välkommen.

Så styr kosan dit, det är väl värt ett besök och en upplevelse i sig.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00