Köksbaren på Lundegårds camping – Hett Ölandstips!

Nu närmar sig midsommar med stora kliv! Öland fylls på med köande turister över bron, det blir mer trängsel i butikerna och de året-runt-bodda ölänningarna blandas snabbt ihop med turisterna i de lokala Ica-butikerna. Som en regnbågssmoothie deluxe!

Plötsligt känner man ingen??!?😉 Dit man alltid åker och handlar till vardags förvandlas till ett inferno av okända, stressade och ja, faktiskt väldigt högljudda och irriterade ”icke-öbor”. Har alltid undrat varför alla har så ofantligt bråttom hela tiden, måste knuffas och trängas när dom har just SEMESTER?!

På sätt och vis är det ju bra att turistnäringen frodas men nog är det himla skönt att bara strosa runt i sin gamla hederliga Ica-butik och byta ett par ord med Harry i grannbyn eller prata strunt vid frysdisken med kassörskan.

Hur som så vet jag att många turisterna inte alls har lika bråttom, är lika stressade eller irriterade. De finns dom som verkligen njuter av sin semester och tar tillvara på varje ögonblick så då ska jag passa på att tipsa om en restaurang där du får både god mat och service, blir trevligt bemött och kan lugnt sitta och njuta i en härlig, rymlig atmosfär här på Öland.

Restaurang KÖKSBAREN. Belägen på Lundegårds camping ett par kilometer norr om Köpingsvik, lätt att hitta till och tydligt skyltat från väg 136.

Konceptet är enkelt. Kom som du är, direkt från poolen i badrock och tofflor, lunchpaus i jobbarbyxor eller uppklädd för en finmiddag. Det är en avslappnad atmosfär med rustik inredning, stora sällskapsutrymmen både utomhus och inne så man behöver inte trängas. Den stora verandan mot väster bjuder framåt kvällen på en underbar vy över den vackra öländska solnedgången.

Maten är enkel men otroligt vällagad och med riktigt fina smaker. Lunch och kvällsbuffé som bjuder på husmanskost och bistro med det lilla extra, och en rejäl salladsbuffé ingår. Kryddningarna på tillbehör och såser var en höjdare, som jag reagerade på.

Någon här kan sin sak.

Utöver detta som alternativ finns de hembakade pizzorna och under sommaren bjuds det även på temakvällar såsom tacobuffé, grillbuffé, räkafton, pizzabuffé mm.

Sen har vi mjukglassbuffén också som även den ingår i priset. Spritsa själv direkt från mjukglassmaskinen, välj topping och strössel. Ät och njut. Kaffe och kaka ingår också. Fullständiga rättigheter.

Jag tror väldigt många känner sig mer än nöjda efter ett besök på Köksbaren. Både stora som små. Det gjorde vi iallafall.

Aktuell information om meny, underhållning, temakvällar mm hittar man på deras facebooksida HÄR!

Magnus Holst kan utan tveka vara både stolt och nöjd med sin satsning på den nyrenoverade och mysiga restaurang han bjuder in till. Här finns kundkänslan i hjärtat och man känner sig väldigt välkommen.

Så styr kosan dit, det är väl värt ett besök och en upplevelse i sig.

0
19

Ris och falukorvsgratäng

En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller.

Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta. Det gör du som du vill, efter eget tycke och smak. Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken.😉

Variera falukorv med kassler, skinka eller grillad kyckling.

6 port

Det här behöver du :

6 port kokt ris

1 ring falukorv

3 tomater

Gratängsås :

5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)

150 gram mjukost naturell

3 msk chilisås (mild)

3 msk bostongurka

1 tsk sambal oelek

2 tsk oregano

1 dl riven ost

Oregano

GÖR SÅHÄR :

Koka riset enligt förpackningen. Fördel i en ugnsfast form. Skiva falukorven och skär i halvmånar. Stek i panna så de får färg. Lägg i formen ovanpå riset. Skiva tomater och lägg över.

Vispa ihop ingredienserna till såsen. Slå över formen och toppa med en näve riven ost. Gratinera 20 – 25 min i 220 grader eller tills gratängen fått fin färg.

Smaklig måltid!

6
83

Helstekt kyckling med mango chutneysås

Gokväll alla fina läsare!

Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår.

Vi har haft en fantastisk helg här på ön och jag har blivit bortskämd av familjen med presenter, blommor, god mat och tårta. (tårtan kan ni se på mitt instagramkonto @kryddburken)Idag är det också min och Nickes 13:e bröllopsdag så firandet fortsätter. Vi har planerat in en weekend bara vi två om 14 dagar och det ska bli jättemysigt. Tiden verkligen rusar fram och åren går så fort. Kan inte förstå att det redan gått tretton år sen vi idag vid den här tiden hade trädgården full med folk av nära och kära. Temat på vårt bröllop var ”Rock n Roll”. Vi hade ett stort partytält med cafébord uppställda och fri bordsplacering. 50-60-klädsel var klädkoden. Det grillades burgare, bjöds på nachos och dipp, dans på altanen och USA-flagga-tårta med brownies till dessert. Senare blev vi hemligt ivägskickade i taxi framåt midnatt till en romantiskt svit på Briggen Tre Liljor.

Vi kom hem dagen efter till nystädat hus och allt var städat och tipp topp efter bröllopsfesten. Känns som det vore igår…

Idag ska bjuda er på en väldigt god vardagsrätt med helstekt kyckling, eller köp färdiggrillad om tiden är knapp. Såsen är nästan en rätt i sig. Bara att vispa ihop och koka upp, men så otroligt god. Prova gärna denna sås om ni nån gång saknar inspiration till vad ni ska servera till kyckling och ris.

Trevlig kväll på er! PUSS

3 – 4 port

Det här behöver du :

1 helstekt kyckling (alternativt köpt/färdiggrillad)

Mango chutneysås :

2 dl grädde

3 msk philadelphiaost

1 dl vatten

1 dl mango chutney (mild)

2 msk kycklingfond

1 msk vitvinsvinäger

1 msk tomatpuré

2 tsk D’Elidas chilisås

Salt och Peppar

GÖR SÅHÄR :

Blanda samtliga ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer chilisås för mer hetta.

Smaklig måltid!

6
28