Ris och falukorvsgratäng

En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller.

Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta. Det gör du som du vill, efter eget tycke och smak. Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken.😉

Variera falukorv med kassler, skinka eller grillad kyckling.

6 port

Det här behöver du :

6 port kokt ris

1 ring falukorv

3 tomater

Gratängsås :

5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)

150 gram mjukost naturell

3 msk chilisås (mild)

3 msk bostongurka

1 tsk sambal oelek

2 tsk oregano

1 dl riven ost

Oregano

GÖR SÅHÄR :

Koka riset enligt förpackningen. Fördel i en ugnsfast form. Skiva falukorven och skär i halvmånar. Stek i panna så de får färg. Lägg i formen ovanpå riset. Skiva tomater och lägg över.

Vispa ihop ingredienserna till såsen. Slå över formen och toppa med en näve riven ost. Gratinera 20 – 25 min i 220 grader eller tills gratängen fått fin färg.

Smaklig måltid!

  1. Jonas skriver:

    Nya favoriten för en falukorvälskare som mig! Tack för delat recept.

    Mvh
    Jonas,
    KMO-gruppen

  2. Det här ser så gott ut!
    Alla dina recept är precis i min smak, min kära make som varken äter creme fraiche eller ost gör det hela mycket svårare.
    Dock vill jag meddela att 3 av mina 3 paradrätter har jag fått från din sida.
    Även om jag justerat dom aningens.
    Köttfärsås, långkok i tomatsås. Kyckling med förtrollande god paprikasås och framförallt baconsås.
    Jag måste ha följt din blogg i minst 10 år och jag oroar mig för att så få kommenterar, för jag önskar och hoppas att du aldrig slutar.

    All kärlek från Eskilstuna.
    Nu 30+ 3 barns mor, när jag började nyförälskad 20 åring.
    KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..