ANNONS

Ris och falukorvsgratäng

/

En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller.

Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta. Det gör du som du vill, efter eget tycke och smak. Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken.😉

Variera falukorv med kassler, skinka eller grillad kyckling.

6 port

Det här behöver du :

6 port kokt ris

1 ring falukorv

3 tomater

Gratängsås :

5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)

150 gram mjukost naturell

3 msk chilisås (mild)

3 msk bostongurka

1 tsk sambal oelek

2 tsk oregano

1 dl riven ost

Oregano

GÖR SÅHÄR :

Koka riset enligt förpackningen. Fördel i en ugnsfast form. Skiva falukorven och skär i halvmånar. Stek i panna så de får färg. Lägg i formen ovanpå riset. Skiva tomater och lägg över.

Vispa ihop ingredienserna till såsen. Slå över formen och toppa med en näve riven ost. Gratinera 20 – 25 min i 220 grader eller tills gratängen fått fin färg.

Smaklig måltid!

4
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00